Az Amerikai Űrügynökség úgy indítja el a streaming szolgáltatást, hogy az sem feliratkozást, sem előfizetést nem igényel. Ja, reklám se lesz rajta.

2023.11.04. – Ennél jobb streaming szolgáltató aligha létezik: se előfizetés, se regisztráció, se reklám, mégis Emmy-díjas műsorok, eredeti sorozatok mennek majd rajta. A NASA gyakorlatilag minden elképzelhető platformon elérhetővé teszi az alkalmazást, és tényleg minden feltétel nélkül!

Forrás: NASA

Arra persze ne számíts, hogy játékfilmeket és -sorozatokat, pl. sci-fiket vetítenek, mert ez esetben a lényeg az ismeretterjesztés. De azt a lehető legmagasabb színvonalon teszik. A szlogen: „Az univerzum az ujjaid alatt”. Ezzel egyértelműen közlik is, hogy nem csak tévén és asztali böngészőben, hanem mobilalkalmazásban is elérhetővé válnak a műsoraik. „Digitális jelenlétünk átalakítása abban segít, hogy jobban el tudjuk mesélni, hogyan kutatja a NASA az ismeretlent a levegőben és az űrben, hogyan inspirál a felfedezéseken keresztül és hogyan innovál az emberiség javára” – magyarázta egy korábbi közleményben Marc Etkind kommunikációs munkatárs.

A szolgáltatás a legtöbb platformon elérhető lesz (a NASA App-on keresztül). Megjelenik iOS és Android rendszerű mobil-, illetve táblagépekre, streaming médialejátszókra (Roku, Apple TV, Fire TV), valamint asztali és mobilos böngészőkre is. Az űrügynökség azt ígéri, hogy az összes új digitális platform elindítását követően folytatja az ügynökség további webhelyeinek és multimédiás könyvtárainak bekapcsolását az új élménybe, hogy folyamatosan racionalizálja a központok, küldetések és programok között megosztott információkat. Az alkalmazás a frissen megosztott előzetes alapján 2023. november 8-án válik széles körben hozzáférhetővé. Az egyik első sorozatuk, Space Out címmel, ugyanekkor indul a streaming felületen.

Igazuk van, nem árt bővíteni az ismereteket:

Leszarozták a NASA valódi Mars-fotóit, mert azt hitték, hogy screenshot a Starfieldből

×