A Starfield rÓsz, ééérteeem?

2023.08.30. – Ilyenkor kell orvosért kiáltani, mert ezt bizony már kezelni kell. A baj pedig egyre nagyobb, az interneten barangolva ugyanis egyre több emberen megfigyelhető az úgynevezett „Starfield derangement szindrómára” utaló tünetegyüttes, aminek jelei:

  • heves izzadás és remegés a star és a field szavak hallatán – főleg, ha azok egy mondatban, netán egymás után hangzanak el,
  • a másodperc töredéke alatt elvörösödő és azzal párhuzamosan felfújódó lufifej,
  • sci-fi témájú képek és videók okozta heves és visszatarthatatlan hányinger,
  • illetve semmire se való, súlyos és kóros idiotizmusra utaló támadó, sértő, degradáló kommentek a közösségi médiában a Bethesda legújabb játékáról.

Sajnos ezek a tünetek egyszerre jelentkeznek, ezért nagyon veszélyes, a Starfield derangement szindrómával fertőzött embereket így jobb messze elkerülni. Az első fertőzöttet Mark Kern, néhai Blizzard fejlesztő személyében sikerült beazonosítani, de sajnos későn: a Starfield minimalista menüjéből az egész játék minőségére vonatkozó konklúziót levonó „szakember” addigra már millió játékost betegített meg. De szerencsére csak a hülyékre jelent veszélyt.

Azokból viszont túlságosan sok van, és sajnos nem elhanyagolható azoknak a barmoknak a száma sem, akik ennek tetejébe még internetkapcsolattal is rendelkeznek. Így pedig hiába az óvatoskodás, hamar belefuthatunk olyan véleményeknek álcázott buta hozzászólásokba, melyekkel egy még csak meg sem jelent játékot próbálnak a lehető legkülönfélébb módokon lehúzni.

Ilyen volt többek közt például az a kifakadás, amiben a nagyjából 1000 meglátogatható bolygó bejárható területének korlátozását nehezményezték – itt hozzáteszem annak ellenére, hogy a fejlesztők soha egy szóval sem állították ennek az ellenkezőjét. De az is mókás, amikor a Bethesda sci-fijét elkezdik a Baldur’s Gate 3-hoz méricskélni, majd abból levonni a teljesen logikus következtetést: a Starfield egy jó nagy rakás szar.

A Starfield derangement szindróma tulajdonképpen azt jelenti, hogy valaki mindent is utál, ami a Starfielddel egy kicsit is összefüggésbe hozható.

A mai nap pedig megtaláltuk az egyik legsúlyosabb állapotban lévő beteget. Az Angelónak elnevezett brazil hősünk egy néhány kép alatt hagyott kommentjében „bölcsen” csak annyit írt, hogy a fikázással várjuk meg a végleges kiadást, mert a képeken még elég szarul néz ki a Starfield grafikája. Angelo ekkor még nem tudta, hogy azok valójában a NASA Perseverance marsjárójának idén március és június között készült valódi fotói.

Több sem kellett, a Reddit gyógyító sámánjai azonnal nekiláttak a kúrának, majd a nagy kántálások közepette el-elejtettek még sokáig idézhető egysorosokat, mint például:

  • „Ezért nem kolonizáltuk még a Marsot, szörnyű grafikája van”
  • „Istennek tényleg ki kellene már adnia egy grafikai frissítést”
  • „A Földnek nagyon elavult a grafikája, szó szerint több milliárd éves, és azóta is ugyanúgy néz ki, csak pár kiegészítéssel.”
  • „Mindig is ugyanazt a motort használtuk. A fizika pedig egy cseppet sem változott.”
  • „A 2020-2023-as javítások is mind szarok voltak.”
  • „Mindenki tudja, hogy egy bolygó minél távolabb van a naptól, annál kisebb a felbontása. A Merkúr 8K-s, a Neptunusz pedig csak 144p-s”.

Reméljük Angelo és a többi beteg hamarosan felgyógyul, és ismét emberek közé mehetnek. Így-úgy, de a Starfield szeptember 6-án biztosan megjelenik Xbox Seriesre és PC-re.

Ezt is érdemes elolvasnod:

MINDEN, amit tudnod kell a Starfieldről, mielőtt fejest ugrasz a végtelenbe

×