Ahogyan reméltük, a mai naptól keződően az összes célplatformon megjelent a Call of Duty legújabb riválisa, a teljesen ingyen játszható The Finals.

2023.12.08. – A The Finals a nyílt bétateszttel úgy tört fel a Steam legjátszottabb játékainak listáján, mint a talajvíz, amit látszólag még a Call of Duty sem volt képes megállítani. De nem is csoda, hiszen az egykori DICE fejlesztőkből verbuválódott Embark Studios egy egészen kivételes hibrid multiplayert dobott össze, ami egyszerre ellenfele a CoD-nak, a Battlefieldnek, a hero shootereknek, na meg a battle royale-oknak.

Az egyedi formulára pedig – mint mondottam – a játékosok is nagyon rákaptak, akik tömegével vetették bele magukat az arénaharcnak álcázott pusztító heist meccsekbe, majd tették a The Finalst a Steam legtöbbet kívánságlistázott játékává. De nem csak PC-n várják ennyien a legújabb slágert: Xboxon és PlayStationön is óriási volt rá az érdeklődés, míg tartott a béta, amikor is nem ritkán kellett sorban állni, olyan sokan szeretek volna rányomi a matchmakingre. Végül persze mindenki bejutott, miután a fejlesztők kibővítették kicsit a szervereket – nem is csalódott igazán senki, a végére 7,5 millióan lövöldöztünk egymásra.

Aztán, bár a szívünk beleszakadt, véget ért a bétateszt, majd csüngtünk naphosszat a hírforrásokon, hátha megtudunk valamit a hivatalos megjelenésről. De semmi. Gondoltuk, hogy majd a The Game Awards során megejtenek valamit, ha már ekkora meglepetés siker lett belőle – és bizony így is lett, az Embark egy mocskosul hangulatos előzetessel jelentette be ünnepélyesen:

a The Finals a mai napon az összes célplatformra (Xbox Series, PS5, PC) megjelent.

Ezúttal viszont már minden tartalom elérhető: többféle karakter, melyek mindegyike egyedi tulajdonságokkal bír, de akadnak újfajta tárgyak, jönnek az újabb játékmódok, a meccsekben random események fogják megbolygatni az erőviszonyokat és a stratégiákat, de mindezeken túl is még nagyon-nagyon sok minden mással készül az Embark az elkövetkező hetekre, hónapokra, évekre. A játék megjelenésével együtt pedig kezdetét veszi a The Finals első szezonja is, természetesen feloldható battle pass-szal, amivel hasonlóképp juthatunk menő kozmetikumokhoz, mint mondjuk a Fortnite-ban.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezért tűnt el nyomtalanul a Windows legendás flipperjátéka, a Space Cadet

×