Sajnos már megint egy Call of Duty: Warzone hibáról kell jelentést adnunk. Újonnan villámgyors és néma emberek vadászhatnak ránk.

2023.12.08. – A Call of Duty: Warzone a koronavirus idején igazi megmentőnek számított. Derült égből villámcsapásként érkezett, s egy pillanat alatt letarolta a Battle Royale kategóriát. A Fortnite, mint egyeduralkodó csücsült a BR-trónon, viszont a CoD variánsa olyan lendülettel érkezett, hogy úgy tűnt, trónfosztás fog történni. Biztos vagyok abban, hogy többen mind a mai napig úgy érzik, hogy ez megtörtént, azonban ezt a számok nem igazolják. Pláne nem a Fortnite OG szezon után…

Viszont az megkérdőjelezhetetlen volt, hogy valami igazán különlegeset tettek le az asztalra a CoD fejlesztői. Aztán sajnos jöttek a csalók és a játék megítélésén csorba keletkezett. Ezen nem segített az sem, hogy önmagában kezdtek ráunni az emberek a Call of Dutyra, valamint ez valahol a fejlesztőkre is igaz volt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a legfrissebb játékuk, a Modern Warfare 3, ami nemhogy cunamit nem okozott, de inkább kellemes tavaszi szellőként lehetett volna leírni az érkezését. Se a kritikusok, se a rajongók nem voltak oda érte, most pedig úgy tűnik, hogy a fejlesztőcsapat is inkább a minőségre fog törekedni a mennyiség helyett. A modellváltás is képbe került, jövőre lehet, hogy nem is érkezik új CoD a piacra.

Ez reméljük nem fogja érinteni a Warzone-t, s a készítők live service játéka a jövőben is állandóan kapja majd a tartalmakat. A még így is sikeres ingyenes játékmód még mindig sok pénzt hoz a házhoz, így remélhetőleg ez tényleg meg is fog történni. Azonban figyelniük kell a fejlesztőknek az alapmechanikák kordában tartására is, hiszen a spagettikód ismét kifogott rajtuk.

Síri csönd, de sehol a hullaszag

warzone

A játék egyik legfrissebb kellemetlensége, hogy a legtöbb esetben nem hallhatók az ellenfelek. Az elmúlt órákban rengeteg játékos jelezte, hogy valami nincs rendben a Warzone háza táján a Modern Warfare 3 Season 1 frissítés után. Valaki azonban úgy véli, ennek oka egy Perk, ami hibásan free Dead Silence-t ad. Az egész hiba gyökere Resolute Perknél keresendő.

 

„A Resolute perk, ami növeli a mozgás sebességét, miközben sebzést kapsz”, Dead Silence-t ad… Nézd meg a képernyő jobb oldalát a kill cam-nél, eltaláltam és azonnal aktiválódik a Dead Silence” – írta Smitty az X-en.

A szóban forgó Perk tehát bónusz mozgási sebességet ad annak, akit eltalálnak. Kiváló lehetőség arra, hogy elmeneküljön az illető abban az esetben, ha esetleg meglepnék őt. Viszont úgy tűnik, hogy a Resolute nem csak mozgási sebességet ad mostanában, hanem még a Dead Silence Perket is aktiválja. Vagyis teljesen eltűnik az ellenfél mozgásának hangja. Turbógyors karakterek, akik némán flangálnak és flankelnek vissza? Kellemetlen! Lehetséges, hogy az utóbbi napok hanghibáit is ez okozza?

Sajnos a Warzone egyébként sem volt arról híres, hogy kiváló hanghatásai vannak. Erre pedig még rátesz egy lapáttal ez az a Dead Silence glitch. A fejlesztők még nem reagáltak az esetre, hivatalosan még nem erősítették meg, hogy mi lehet a hiba oka. Csak remélni tudjuk, hogy nem kell sokat várni a javításra.

Ezt olvastad már?

Ezek lettek a The Game Awards 2023 abszolút győztesei

×