Nagyon rossz hírt kaptak a The Last of Us játék és sorozat rajongói, akiknek a következő évadra sajnos még nagyon, nagyon sokat kell várni.

2023.12.07. – Az HBO és a Sony The Last of Us sorozata bár nem aratott osztatlan sikert a nézők és a rajongók között, azt azért elég objektíven ki lehet jelenteni, hogy messze az egyik legjobb élőszereplős videojáték-adaptáció, ami valaha készült. Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy már az alapanyagként szolgáló játék az egyik legfilmesebb alkotás a palettán, illetve, hogy a feldolgozásba is komolyan bevonták az eredeti alkotókat – köztük is ez élen Neil Druckmannal, aki Craig Mazinnel karöltve újfent a rendezői és írói feladatokat látta el.

Mivel a The Last of Us első évada nézettségi rekordot nézettségi rekordra halmozott, nem sokáig volt kérdőjeles, hogy lesz-e második évad, amit hamar be is rendelt az HBO. De hiába a színészek, az alkotói stáb, a stúdió, na meg a többségi nézők lelkesedése, az amerikai színész- és írósztrájk alaposan keresztül húzta a számításokat. A The Last of Us-játék második felvonásának egy részét elmesélő következő évad munkálatai így alaposan elhúzódtak, olyannyira, hogy 2024. februárjáig el sem fogják kezdeni.

Ez pedig bizony azt jelenti, hogy a szupervárományos poszt-apokaliptikus dráma folytatása 2024-ben már egészen biztosan nem kerül fel a hamarosan nálunk is Maxszá alakuló HBO Max kínálatába.

 

Ez sokak számára azért lehet nagy csalódás, mert az HBO nemrégiben közzétett egy promóciós videót (ez itt fent), amelyben a 2024-ben várható sorozatokat mustrázzák – köztük is a következő True Detective-vel, a Sárkányok háza 2. évadával, az Eufóriával, a Fehér Lótusszal, a Pingvinnel, illetve és természetesen a The Las of Us-szal. Hamarosan azonban érkezett a hivatalos közlemény, amiben mindenkit felhomályosítanak:

a The Last of Us, az Eufória, a Fehér Lótusz és az És egyszer csak… (Szex és New York) folytatások nem jövőre, hanem 2025-ben fognak érkezni.

Szummázva tehát: a The Last of Us 2. évadának a forgatásának 2024. februárjában indulnak neki, ami valamikor majd 2025-ben fog elindulni – természetesen heti adagokban, ahogy megszokhattuk. Addig viszont egészen biztosan lehull a lepel az évaddal kapcsolatos legnagyobb talányról is, ami a rajongókat a leginkább izgatja: hogy kicsoda fogja alakítani a játék egyik legmegosztóbb és egyik legzseniálisabban megírt karakterét, Abby-t. Pletykákat nyilván hallani, de biztosan még nem tudhatjuk, hogy valóban Kaitlyn Dever vállalja-e magára ezt a nem túl hálás feladatot. Az viszont biztos, hogy Pedro Pascal és Bella Ramsey visszatérnek Joel és Ellie szerepéhez.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ennek az embernek „köszönhetjük” a világ legszarabb játékadaptációit

×