Jövőre sem kell Marvel és Star Wars sorozatok nélkül kihúznunk, viszont szignifikánsan vissza fog esni a mennyiség. Reméljük a minőség viszont javul!

2023.12.06. – A Disney+ egy igazi kánaán azoknak, akik kedvelik a Csillagok Háborúját, vagy éppen a képregényeket. Miki Egér és bandája szépen csöndben az elmúlt 100 évben bekebelezte Hollywoodot. Ez azt eredményezte, hogy például a Marvel-képregények (és velük minden meglévő jog), na meg a Messzi Messzi Galaxis is egy ernyő alatt egyesült. Utóbbi átvétele nem feltétlenül ragadtatta el a régi motoros rajongókat, ugyanis azt eredményezte a változás, hogy a Star Wars kibővített univerzuma semmissé lett. A kánonban csak és kizárólag a filmek maradtak, s most már a Disney építgeti a világot. A Marvel esetében nem nagyon hozható fel hasonló probléma, itt inkább a az elmúlt időszak számait érdemes elemezni. A képregények még mindig töretlen sikernek örvendenek, míg a filmek mostanában elkezdtek rosszul teljesíteni. A legújabb MCU mozi, a Marvelek például a filmes univerzum legrosszabban teljesítő alkotása a kasszáknál. Többen úgy gondolják, hogy az emberek kezdik megunni a hősöket, ahogy az sem segít, hogy a keménymag, akikbe beleszerettek a rajongók, már kiöregedtek a szerepükből.

marvel

Visszhang és (Űr)Kincsvadászok

Jövőre például csak egy Deadpool 3-at kapnak a filmes univerzum rajongói Marvel-mozi frontról. Ez segíthet abban, hogy újra nagy kedvvel térjenek vissza az MCU szerelmesei 2025-ben a nagy vásznak elé. Szerencsére Ryan Reynolds és Hugh Jackman mozibombája mellett pár sorozatot is jön az MCU-hoz a Disney+-ra. Ilyen például az Echo, ami már az év elején felkerül a streaming szolgáltatóra, méghozzá egyben az egész sztori. A január 10-re kiírt premier már így is egy eltolt esemény. Eredetileg idén novemberben már látnunk kellett volna. S ha már Marvel, az Agatha: Darkhold Diaries (eredetileg Agatha: Coven of Chaos) is megjelenik 2024-ben, ám pontos dátumot még nem kaptunk. A WandaVisionből ismert boszorkány spinoff sztorija valószínűleg jövő év őszén kerül majd a Disney+-ra. Amire viszont biztosan érdemes lesz várni, az az X-Men ’97, ami a 90-es évek nagysikerű X-Men animációs sorozatának hivatalos folytatása lesz. (Oh yessss!!!)

 

Star Wars-fronton sem kell majd aggódni, bár ide is „csak” két új projektet jelentett be a Disney. Jövőre érkezik a High Republic érában játszódó Star Wars: Acolyte, na meg a Star Wars: Skeleton Crew. Utóbbi esetében fiatal főszereplőgárdára kell számítani, a készítők ugyanis a 80-as évek nagysikerű Kincsvadászok (The Goonies) című filmjén inspirálódtak a sztorihoz. Ami viszont elkeserítő, hogy a sokak által „legjobb Star Wars sorozatnak” titulált Andor befejező évadát nagy valószínűséggel csak 2025-ben láthatjuk majd legkorábban.

Ezt olvastad már?

A GTA VI előtt: Minden Grand Theft Auto játék, amit játszanod kell

×