Hosszú és ellentmondásos út után a The Day Before pár nap múlva végre megjelenik, de a fejlesztő Fntastic még magyarázkodik egyet előtte.

2023.12.05. – Hosszú és rögös, késésekkel, vitákkal és rossz sajtóval teli út zárul le a Fntastic stúdió életében ezen a héten, amikor végre napvilágot lát a The Day Before. A régen bejelentett, sokat csúszó zombis MMO fejlesztői egy premier előtti utolsó közleményben kérlelik a kritikusaikat, hogy álljanak le végre. Az X-en kiadott nyilatkozat tényleg olyan, mint egy kikényszerített magyarázkodás, amihez a csapatnak semmi kedve nem volt, de az igazságérzetük (meg, az, hogy tényleg kilóg a lóláb) megkövetelte, hogy kifejtsék a véleményüket az őket ért vádakról.

Forrás: Fntastic

A The Day Before-t korábban más játékok koppintásával és többek között azzal gyanúsította meg az internet népe, hogy a játék fejlesztéséhez önkénteseket toboroznak, akiket aztán nem fizetnek ki. Előbbi kapcsán azt kérik a közleményben, hogy senki ne vádolja a fejlesztőket megúszós munkavégzéssel: a team éjt nappallá téve dolgozott öt teljes éven át, hogy az álomjátékukat életre hívják. Mindeközben szerintük egyetlen embertől „nem vettek el egy vasat se”, vagyis egy az egyben tagadják a korábbi híreszteléseket. Hozzáteszik:

„kérünk titeket, ne becsüljétek le a munkánkat, mert nem volt könnyű. Keményen dolgoztunk, mint bárki más, és elképesztően boldogunk vagyunk, hogy végre napvilágot lát a játék, hogy mindenki felfedezze magának”.

Lassan mindenki eldöntheti, hogy igazak voltak-e a vádak

Most, hogy a The Day Before ismét a Steam kívánságlistájának élére került, úgy tűnik, a szkeptikusok és a reménykedő rajongók egyaránt kíváncsiak arra, hogy mit tartogat a játék. Azok számára, akik az első nap óta követik a The Day Before-ról szóló híreket, szinte szürreálisnak tűnik, hogy a héten végre korai hozzáférésben megjelenik. A Fntastic viszont azt szeretné, ha az új, potenciális játékosok kedvét nem vennék el a – szerintük – hamis vagy idejétmúlt kritikák.

Már csak néhány nap van hátra, amíg a videojáték végre napvilágra kerül, így érdekes lesz látni, hogyan alakul a rajt. A Fntasticnek rengeteg akadályt kellett átugrania ahhoz, hogy idáig eljusson, és a kritikusok szkepticizmusa ellenére még mindig sokan vannak, akik lelkesek és kíváncsiak rá, de a játék tényleg komoly elvárásokkal néz szembe. December 7-én elválik, hogy megérte-e a nagy izgalmakat. Steamen itt tudod kívánságlistára tenni.

Ilyen hanyagságok hoztak bajt a The Day Before-ra:

A The Day Before az új előzetesét a GTA-ból és a Red Dead Redemption 2-ből lopta

×