Rendesen forr a talaj a nyílt világú zombijáték fejlesztőinek talpa alatt: több halasztás után most úgy tűnik, nyúltak a CoD Zombies tartalmaiból.

Az utóbbi hónapokban egymást érik a rossz hírek az egyik legvártabb zombi game, a két éve bejelentett The Day Before kapcsán. Most még egy adag fa került a tűzre: a fejlesztő Fntastic-ot plagizálással vádolták meg, hiszen a legutóbb kiadott játékmenet előzetes

egy része komoly hasonlóságot mutat a Call of Duty egyik Zombies módjával.

A többször is halasztott játék körül nem sokkal azután tört ki újabb botrány, hogy védjegyproblémák miatt le kellett venni a Steam várólistájáról, pedig volt idő, amikor a második legvártabb játékként tűntették fel.

Forrás: Fntastic

A The Day Before egy nyílt világú, túlélő MMO-nak készül: a posztapokaliptikus USÁ-ban, húsevő zombik hordái között kell életben maradni és ehhez mindenféle kellékek után kutatni. A korábbi előzetesek hihetetlenül részletes világot tártak elénk, ezért

okkal előzi meg komoly érdeklődés.

Most újabb homokszem került a gépbe: egy Chrome nevű twitterező észrevette, hogy a legutóbb kiadott The Day Before előzetesek egyikében szinte teljesen ugyanolyan bejátszás szerepel, mint amit korábban a Call of Duty: Black Ops Cold War Zombies előzetesében láthattunk. Az állítását persze képernyőfotókkal is alátámasztotta:

 

Bár ezért aligha fog bíróságra menni a CoD-ot gyártó ActiVison, a nyilvánvaló „ötletmerítés” tovább fogja rombolni a The Day Before és a Fntastic már így is megtépázott jó hírét. Főleg, mert nem ez az első alkalom. A The Day Before megjelenése november 10-én várható PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

A kérdéses videókkal más bajunk is volt. Itt tudod megnézni:

Jött egy új The Day Before gameplay videó, de nem lettünk boldogabbak

 

×