A lélektani határokat átlépve jelentkezett legújabb perifériájával a Logitech. Több eszköz tulajdonságait vegyítették egyetlen fejhallgatóban.

2023.12.05. – A Logitech érdemeit nem igazán lehet elvenni, ha a gamer perifériák kerülnek terítékre. Az ikonikus egerük, a G502 továbbra is a legnépszerűbb egér a piacon. Szintén úttörőek voltak a vezeték nélküli technológiák kapcsán. A Logitech G Pro és annak Superlight változata jelenleg is a legelterjedtebb rágcsáló a profik körében. Nem véletlenül, hiszen egyszerre kaphatjuk meg a kábelmentes szabadságot és a lag-mentes válaszidőt. Időközben azért a többi gyártó is elkezdett felzárkózni, egyre többen kínálnak alternatívákat.

A Logitech 2017-ben vásárolta meg a leginkább fejhallgatóiról ismert Astro vállalatot. Az elmúlt években pedig arra törekedtek, hogy azt a vonalat is beilleszthessék a portfólióba. Úgy tűnik, hogy 2023-ra csúcsosodott ez ki igazán, a 2019-es Astro A50 egy „X” változatban születik újjá. A felhasználók ilyenkor természetesen egyből az árcédulákra vetik rá magukat, mely ebben az esetben felért egy igazán kemény pofonnal. A gyártó 128 ezer forintért vesztegeti a frissen bemutatott headsetet. A kérdés már csak az, hogy megéri-e?

Ezt tudja a 130 ezres Logitech Astro A50 X

A specifikációkat végigböngészve hamar kiderülhet, hogy nem is feltétlenül a fejhallgató a legdrágább összetevő ebben a csomagban. A Logitech gondolt azokra a felhasználókra, akik több konzollal, netán PC-vel rendelkeznek. A dokkolásra és természetesen töltésre is alkalmas bázisállomáson rengeteg bemenetet találhatunk. Két HDMI 2.1 bemenet, három USB-C és egy HDMI kimenet figyel. A fejhallgató pedig a lag-mentes Lightspeed csatlakozás mellett Bluetooth opcióval is rendelkezik, mely akár Nintendo Switch és telefonok esetén is bevethető.

Ezek alapján már egy fokkal indokoltabb lehet az árcédula. Egyszerre csatlakoztathatjuk a füleshez a háztartás PC-jét, konzoljait és a mobiltelefonokkal sem lesznek problémák. Az A50 X bázisállomás lehetővé teszi a Logitech LIGHTSPEED + Bluetooth®-kapcsolat egyidejű használatát. Azaz akár Discordon is cseveghetünk, miközben a Nintendo Switch hangját is halljuk. Mindezt megfejelve a kompetitív játékra alkalmas vezeték nélküli kapcsolattal és a gondtalan töltés lehetőségével. Az biztos, hogy nem olcsó, ám alsó hangon 2-3 különböző fejhallgató tulajdonságait egyesíti magában, mely sokak számára már vonzóbb ajánlattá teheti a perifériát.

Forrás: Logitech

Irtó király, de piszok drága Ezeréves Sólyom gamer egeret villantott a Logitech

×