Minden PlayStation játékos bizonyos ideig teljesen ingyenesen hozzáférhet kedvenc játékának multiplayer játékmódjaihoz. Tök jó!

2025.12.05. – Jó hírünk van azok számára, akiknek nincs PlayStation Plus előfizetésük, viszont szívesen kiélveznék a játékok online multiplayer világát. A Sony nemrég bejelentette, hogy a PlayStation Plus szolgáltatás ismét ingyenes multiplayer hétvégét tart. Ennek keretében minden PS4 és PS5 játékos ingyenesen hozzáférhet kedvenc játékának többjátékos módjaihoz.

Igen, a helyzet az, hogy az előfizetéssel nem rendelkező PlayStation játékosok kimaradnak az online multiplayerből. A játékok online világa ugyanis alapesetben csak PS Plus előfizetés mellett élhető el, tetszik vagy nem tetszik. Tavaly a Sony teljesen átalakította az előfizetéses rendszerét, így most már 3 előfizetői csomag van, különböző előnyökkel. A legalacsonyabb szint, az Essential hozzáférést biztosít az online multiplayerhez, a havonta megjelenő játékokhoz és az exkluzív kedvezményekhez. Bármelyik előfizetést is választjuk, aktív tagságra van szükségünk ahhoz, hogy hozzáférjünk a multiplayerhez. Ez azonban most minden PS játékosnak ingyen lesz – egy darabig.

December 9 éjféltől, december 10 éjfélig PS Plus nélkül is játszhatunk multiplayert PS4-en és Ps5-ön.

Ingyen

Ez idő alatt tehát minden PS4 és PS5 játékos ingyenesen hozzáférhet a játékok többjátékos módjához, még akkor is, ha nem rendelkezik aktív PlayStation Plus tagsággal. Így tehát másokkal együtt vagy ellen játszhatunk olyan játékokat, mint az EA Sports FC 24 vagy a Call of Duty: Modern Warfare 3. Aki december 10 után is szeretné ezt az előnyt, annak sajnos elő kell majd fizetni a PS Plusra.

Az ingyenes multi-hétvége egyébként a Sony PlayStation Plus Season of Play része, ami 2024. január 5-ig tart. Ez idő alatt a PlayStation Plus előfizetők többek között ingyenes avatarokat válthatnak be PS5 és PS4 konzolokra, exkluzív kedvezményeket kaphatnak PlayStation Gear cuccokra, és pontokat gyűjthetnek a PlayStation Stars-on.

A Sony amúgy nemrég hozta nyilvánosságra a PS Plus decemberi kínálatába érkezik a LEGO 2K Drive és a Powerwash Simulator PS4-re és PS5-re egyaránt. A PlayStation Plus Extra előfizetőknek tudniuk kell, hogy december 19-én 11 játék távozik a szolgáltatásból.

Ezt se hagyd ki:

BRÉKING: A Rockstar idő előtt publikálta a GTA VI trailert – Nézd meg most

×