Hétvégén kezdetét vette a Fortnite ötödik felvonása. Az újdonságok mellett némi in-game valutát is kaptak a játékosok, most már az is kiderült, hogy miért.

2023.12.04. – December harmadikán hivatalosan is kezdetét vette a Fortnite Chapter 5. Ez azonban ezúttal sokkal nagyobbat szólhat, mint egy egyszerű Chapter váltás. A fő játékon kívül megérkezik majd a régóta beígért versenyzős mód, de egy saját LEGO játék és a Fortnite Festival is elstartol napokon belül. A játékosokra ezúttal új Battle Pass, megújult pálya és rengeteg friss mechanika vár. A 2018 óta pletykált Peter Griffin outfitre sem kell már többet várni, kigyúrt formában érkezett meg a játékba.

Ahogy az lenni szokott, az első nap ezúttal sem volt zökkenőmentes. Elképesztően sok játékosok próbált bejutni a szerverekre, sokszor 20-30 perces várakozási listákat generálva ezzel. Aztán a már bejutott rajongók is több hibával találkozhattak. Volt, hogy az Item Shop nem működött megfelelően, de arra is volt példa, hogy a küldetéseket nem számolta jól a játék. Az elmúlt 24 órában azonban remek munkát végeztek az Epic Games mérnökei, szinte minden kezdeti nehézséget sikerült kijavítani. A játékosok közül azonban többen is arról számoltak be, hogy extra in-game valutát kaptak.

Ezért jár V-Bucks rengeteg Fortnite játékosnak

Vannak olyanok, akik már a szezon első percében megkapták az ajándék V-Bucks-ot, míg mások csak hétfőn vették észre. Először a Fortnite adatbányászai sem tudták, hogy mi lehet a kompenzáció oka, ám azt lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb kiderül. Hétfő délután azonban mindenki megvilágosodhatott.

Az Epic 200, 400, 600, 800, 1000 és 1200 V-Bucks-ot osztott ki a játékosok között. Több FIZETŐS Music Pack egy újfajta,  Jam Track kategóriába került át a játékban.  Azok a felhasználók, akik egy ilyen zenecsomaggal rendelkeztek, azok 200 V-Bucks-ot kaptak, akik mind a hattal azok pedig 1200 V-Bucks-ot. A többi mennyiség pedig értelemszerűen a Music Pack mennyiségétől függ. Természetesen hazai játékosok is érintettek, így érdemes lehet belépni a játékba ellenőrizni a rendelkezésre álló virtuális valutát.

Szinte egy új játék lett, akkorát változott a most a Fortnite

×