Azok, akik arra számítottak, hogy a Sony PlayStation 5 karcsúbb modelljei vékonyabbak lesznek, nézzék meg ezt az egyedi PlayStation 5 Tiny-t.

2023.11.30. – Nem is olyan rég, a Sony bejelentette a PlayStation 5 friss modelljeit, ami a korábbiakhoz képest jóval (30 százalékkal) kisebb mérettel rendelkezik, levehető lemezmeghajtóval. Utóbbi egyébként igen okos húzás, mivel azok, akik csak digitális modellt szeretnének, később is vehetnek hozzá egy lemezmeghajtót, anélkül hogy új konzolt kéne venni. Sokan vannak azonban, akik szerint a konzol nem lett sokkal kisebb, mint azt várták volna egy slim modelltől. Bár az is igaz, hogy a Sony nem nevezi slimnek az új modellt.

A félreértés abból adódhat, hogy a korábbi slim konzolokhoz képest a Sony nem annyira csökkentette a méretet, bár az is igaz, hogy hatékonyabb chipet és kisebb alaplapot kapott. Egy Youtube csatorna azonban úgy döntött: bebizonyítja, hogy lehet jóval kisebb méretű PlayStation 5 konzolt is építeni. Ha már a Sony nem tette meg.

PlayStation 5 Tiny

A Not From Concentrate YouTube-csatorna tehát azt vállalata, hogy készít egy PlayStation 5 modellt az ismert hardver némi átalakításával, jó kis méretben. A kis konzolt pedig elnevezték PS5 Tiny-nek. Ez nem csak nagyon pici méretű lett, de teljesen új kinézetet ad a jól ismert konzolnak.

A Sony PlayStation 5 karcsú változata tehát 30%-os méretcsökkentést kínált, de az egyedi PlayStation 5 Tiny ezt több mint 60%-ra emeli. A dizájn követi a konzol fehér-fekete esztétikáját, bár a formája inkább hasonlít egy mini PC-re, mint konzolra.

A build egy működő külső lemezmeghajtóval és kontrollerállvánnyal rendelkezik, és több mint 20 különböző egyedi alkatrész felhasználásával készült. A méret csökkentése azt eredményezte, hogy a hűtést is lecserélték egy Black Ridge megoldásra, ami egy Noctua ventilátorra csatlakozik. A tápegységet is kicserélték egy kompaktabb, 250 W-os opcióra. A modell kapott egy hordozható M.2 2230-as SSD-t is, ami olyan eszközökben található, mint a Valve Steam Deck. Ez egész munkafolyamatról és egyedi hardverelemekről egy teljes videó is készült.

 

A végeredmény egy lenyűgöző megjelenésű konzolka, aminek hőteljesítménye a PlayStation 5 alapmodelléhez hasonló. Te elfogadnál egy ilyet?

Ezt is csak ajánlani tudjuk:

Rámolj be többezer játékot, akár 75%-kal olcsóbban a PS Store-ból!

×