Korunk egyik legkedveltebb szerepjátékai a The Witcher játékok. A CDPR legutóbbi konferenciájáról az is kiderült, hogy mennyire készül az új epizód…

2023.11.29. – A CD Projekt RED az a lengyel fejlesztőcsapat, akik korunk talán legmeghatározóbb szerepjátékaiért felelősek. Viszont mindezt csak egy-egy nagyobb balhé után tudják ténylegesen szállítani… Ha valaki még emlékszik a Witcher 3 megjelenésére, az tudja, miről beszélek. Geralt harmadik videojátékos kalandja ma már alapműnek számít, viszont amikor megjelent, szabályosan játszhatatlan volt. Széteső textúrák, őrületes bugok, többen követelték is vissza a pénzüket.

Nos, ugyan ezt eljátszotta a cég a Cyberpunk 2077-tel is, ami mára már szintén fantasztikus játékká nőtte ki magát. Ám a megjelenésekor alig futott valahol. A PS4-es verziót PS4-en kb. el sem lehetett indítani, PS5 kellett ahhoz, hogy a butított változat játszható legyen. Ennek már több éve, mára már mindent orvosolt a CDPR, olyannyira, hogy már élesedett a 2.0-ás frissítés is, ami annyi mindent átalakított és finomhangolt, hogy már majdnem egy új játékról beszélünk. A Phantom Liberty kiegészítő lezárta a Cyberpunk 2077-ciklust, a CDPR nem tervez újabb DLC-t a játékhoz. A jövőbe tekintenek, s most úgy fest, gőzerővel vágnak bele az új fejezetbe.

Vajákosok készenlétben

Hivatalosan még semmit sem tudni a beígért The Witcher 4-ről, azonban annyit tudunk, hogy „készül”. Sőt, a CD Projekt RED „Polaris” kódnevű csapata kapta meg ezt a nemes feladatot – ez derült ki legalábbis a fejlesztőcég harmadik negyedéves konferenciájából.

A CDPR még egy részéletes grafikonnal is szemléltette, hogy hova, s mikor helyezték a fókuszt az elmúlt negyedévekben. A Cyberpunk 2077 és a Phantom Liberty például dominált 2022 decembere és 2023 októbere között. Ám az utolsó időszakban a legnagyobb erőforrásokat már a Polaris kapta, akik az „új Witcher játékon” dolgoznak.

witcher

Adam Kicinski, a lengyel fejlesztőcég vezérigazgatója a konferencián azt mondta, jelenleg 330 fejlesztő dolgozik a projekten, ám ezt a számot 2024 közepéig 400-ra szeretnék növelni. Csak a miheztartás végett, a CD Projekt RED korábbi legnagyobb fejlesztői csapata a Phantom Libertyért felelt, ők 300-an dolgoztak a projektjükön. Az új Witcher játék fejlesztői tehát már most többen vannak, s ez még csak a kezdet. Jelenleg a CDPR és a The Molasses Flood munkatársainak több mint a fele dolgozik az új Witcheren.

Ha ez nem jó hír a rajongóknak, akkor nem tudom mivel lehet lenyűgözni őket!

Ezt olvastad már?

Ezzel a 30 kiváló játékkal teljesen ingyen, egy forint elköltése nélkül játszhatsz

×