Most bárki teljesen ingyen kipróbálhatja az eddigi leglátványosabb horror FPS-t, ha van hozzá elég mersze – na meg egy bivalyerős PC-je.

2023.11.29. – Furcsa mód nem sokat hallottunk, vagy általában beszélünk az indie fejlesztésű Pine Harbor című ultra-realisztikus horror FPS-ről, pedig az idén márciusban bejelentett játéknak abszolút ott a helye a horrorrajongók várólistájának topjában.

A Pine Harbor egy kisebb független csapat, a Vision Forge Team legelső munkája lesz, de az első előzetes alapján könnyen összetéveszthetnénk valamelyik AAA-s stúdió alkotásának is. A Pine Harbor ugyanis – az Unreal Engine 5-nek hála – fenomenálisan fest, az atmoszféráját pedig a monitoron át is harapni lehetne. Még a nagyobb csapatoknál is ritka az ennyire profin összerakott horror, nem az indie szcéban, de nincs itt semmi csalás és ámítás, valóban olyan lesz az elhagyatott, súlyos technológiai katasztrófa sújtotta kisvárosban játszódó játék, mint amilyennek tűnik.

És honnan tudjuk mindezt?

 

A Pine Harbor demója október eleje óta tölthető a Steamen, nyilván ingyenesen – de természetesen az is teljes mértékben a mainstream játéksajtó radarja alatt próbálta megtalálni a közönségét. Szerencsére ezt sikerrel tette, ugyanis a fejlesztők a novemberre kitűzött korai hozzáférést a demót kipróbáló játékosok visszajelzései miatt elhalasztotta, hogy az már a javasolt módosításokkal vegye kezdetét egyszer valamikor – tippre 2024 elején.

Addig viszont továbbra is elérhető marad a próbaverzió, amire bárki rávetheti magát, akinek van hozzá mersze, illetve egy beton PC-je. A Pine Harbor látványa ugyanis kifejezetten erőigényes mutatvány, az ajánlott gép például egy

  • i5-10400 prociból
  • 16 GB RAM memóriából
  •  és RTX 3060 vagy AMD Radeon RX 6600 XT videokártyákból áll össze.

Persze egy gyengébb vas is képes lehet megbirkózni vele, de azon biztosan nem lesz annyira mutatós, mint amilyennek a fejlesztők megálmodták.

Ezt is érdemes elolvasnod:

8 ideggyilkos horrorjáték, aminek a végére te is becsavarodsz egy kicsit

×