Metsző szél, kopogó fagy, lucskos hó, lábadra applikált lécek, amik csúsznak, mint az istennyila. Kell ez neked? Éld át a téli sportokat inkább otthon!

2023.11.29. – Nem tudom, te hogy vagy vele, de a lábakat szerintem arra alkotta az evolúció, hogy járjunk rajtuk. Erre mit csinálunk? Különböző eszközöket szerelünk rájuk, amik gurulnak, meg csúsznak. Most tényleg: a fajunk azért küzdötte magát két lábra évmilliók alatt, hogy aztán sílécekkel csúfítsuk el a legnagyobb evolúciós sikerünket?! Persze kalapemelés mindenki előtt, aki jó a téli sportokban, de egy dörzsölt gamer megoldja őket az otthona biztonságos kényelmében is!

Forrás: Ubisoft

Mutatjuk azt a néhány téli sport videojátékot, amivel a legjobban átélheted a havon száguldás örömét, anélkül, hogy egyetlen sunyi másodpercig is kockáztatnád a saját testi épséged, vagy másokét. Melyik legyen: síelés, snowboard, jégkorong, vagy bármi más? Alább bőven van választék – ezt figyeld! Köszi a segítséget a gyűjtéshez, The Gamer!

When Ski Lifts Go Wrong

Ennek a téli sport köré font videojátéknak rokona a Happy Wheels és a Contraption Maker – ha ezek tetszettek, akkor a When Ski Lifts Go Wrongban sem fogsz csalódni, pláne azért, mert viszonylag szokatlan megközelítéssel viszonyul a sieléshez. Itt nem a síző vagy, akinek minél több akadályt le kell győzni, hanem az a személy, ami üzemelteti a sípályát, mások számára, adott büdzséből gazdálkodva. A vendégek alá kell tenni a lejtőket, amelyek jobb, ha legalább nagyjából megfelelnek a fizika törvényeinek, hiszen nem akarhatod, hogy épp’ a te felügyeleted alatt történjenek tömegbalesetek. A játék viszont éppen akkor válik igazán érdekessé, amikor elfajulnak kicsit a dolgok. Szerencsére, amikor balesetek történnek, az is inkább mulatságos, mint ijesztő, hiszen a game nem veszi komolyan magát.

Santa’s Slippery Slope

Egyszerre téli sport és karácsonyi mókázás, szóval kétféle szemszögből is szezonja van. Az alap bonyodalom annyi, hogy a Mikulás szánjával valami furcsa baleset történik, ami miatt szanaszét repülnek az ajándékok. Neki kell hát látni, hogy visszaszerezze mindet, egytől egyig. És ha már ez a dolgod, akkor alaposan kihasználhatod a lehetőséget, hogy a Télapó karakterével végig síeld az Északi-sarkot. A Santa’s Slippery Slope határozottan rövid, kedves játék: nem bánt senkit, csak szórakoztat, és a bája remekül kompenzálja az amúgy szerény mennyiségű tartalmat. Az irányítás sima, mint a tükörjég, a havas tájak látványa kielégítő, szóval remekül felhangol az ünnepekre.

Cool Boarders

Máig kapható, pedig PlayStation 1-re készült. Annak ellenére, hogy nem igazán hozzáférhető darab, mindenképpen említést érdemel a listán, hiszen a legelső snowboardos játékok egyike. A gameplay teljesen őrült fizikával rendelkezik, szóval a játék tele van különféle mutatványokkal, amelyek úttörő szerepet játszottak a téli sport videojáték műfajban. Az egyszerű játékmenet ellenére a Cool Boarders a snowboardozás minden aspektusát megvillantja. Deszkák széles skálájából válogathatsz, és mindnek meg vannak a maga előnyei, illetve hátrányai. A Cool Boarders nagyszerű snowboardos játék: a legjobb alapokon nyugszik, amit csak ebben a formában kínálni lehet, a minél felhőtlenebb szórakozás jegyében. Az újabb epizódjai is erősen ajánlottak.

NHL 2K7

Sem a sportágat, sem a címben szereplő ligát, sem pedig a belőle készült videojáték franchise-t nem kell bemutatni, ugye? Az NHL 2K7 kiemelkedő darabja a jéghokis videojátékoknak, hiszen már a 2006-os megjelenése idején csapatok széles palettájából lehetett válogatni, ráadásul tartalmazta a híres műsorvezető Bob Cole és a legendás NHL-edző Harry Neale kommentárjait is. A valaha készült egyik leginkább magával ragadó NHL-game, egy csomó olyan funkcióval, ami úttörőnek számított. Ilyenek voltak a változatos animációk vagy például az új kameraszögek, de kapott egy Cinemotion játékmódot is, benne drámai kameratrükkökkel és háttérzenével – a minél epikusabb játékélmény érdekében.

SSX Tricky

Az SSX sorozat az egyik legjobb franchise a snowboard rajongók számára. Ez, a második rész PlayStation 2-re, Gamecube-ra és Xbox-ra is elérhetővé vált, és minden tekintetben meghaladja az első játékot. Több pálya, hangjátékok, simább irányítás – szóval ez a játék a snowboardos címek egyik kis ékköve. Rendkívül stílusosak a környezetek, nagyon színesek és játékosak a snowboardpályák, amelyek ráadásul valamiért nem a hegyekben, hanem többnyire városi területeken kanyarognak. Ez a játék egy lélegzetvételnyi friss levegő, egy üde színfolt a műfajban, ami képes egyedi lenni a többi téli sport cím között. Van rengeteg feloldható elem és több órányi snowboardos kihívás. Minden együtt van benne ahhoz, hogy igazán emlékezetes játékban legyen részed!

Mario & Sonic At The Olympic Winter Games

Hogy is hiányozhatna a listáról, nem igaz? Téli olimpia, csak éppen a klasszikus videojáték karakterek legősibb kedvenceivel. Mivel az olimpia üzenete is az, hogy békés eszközökkel, a sportpályán (és ne a harcmezőn) dőljön el, ki a jobb, ebben a játékban Mario és Sonic kell, hogy félretegye a nézeteltéréseket, és téli sportok formájában mérkőzzön meg az ellenfelekkel. Van szabályos megnyitó gála, aztán jönnek a nagy nemezisek, Bowser és Dr. Eggman. Nagyjából minden téli olimpiai szám képviselteti magát a játékban – még az olyan kevésbé közismert sportágak is, mint a curling. Őszintén szólva lehetetlen lenne még felsorolni is, hogy mennyi tartalom került ebbe az eredetileg Nintendo Wii-re kiadott játékba.

Steep

A Steep egy nyílt világú sportjáték, amiben egy kazal tevékenységet kipróbálhatsz. A síelés és a snowboard természetesen alap, de ami igazán kimagasló címmé teszi ezt a játékot, az a siklóernyőzés, a szánkózás vagy például a bázisugrás – persze fogcsikorgató télben. Persze különböző térképek közül választhatsz, és a világ különböző pontjain vághatsz neki a kihívásoknak. A legtöbb funkcióhoz mondjuk online kell lenned, de ez napjainkban már aligha terhes dolog, és megvan az a plusz erénye, hogy így más játékosokkal is kapcsolatba kerülsz és kihívhatod őket egy barátságos versenyre.

És ha még ennyi téli sport se lenne elég, itt vannak a legszebb játékok:

Zavar, hogy nincs hó? – Itt van 10 játék, amivel igazi téli hangulatba kerülhetsz

×