A Google nemrég megerősítette, hogy egy egyelőre ismeretlen hiba miatt eltűnhetnek mentett adatok a Google Drive rendszeréből.

2023.11.28. – Nehezen tudom elképzelni, hogy van olyan olvasónk, aki ne mentett volna még adatokat a Google Drive felhőalapú tárhelyére. Sőt, vannak olyanok, akik nagyon fontos fájlokat, személyes dolgokat, munkákat, sőt hivatalos dokumentumokat, képeket, videókat tárolnak a Drive-ban. Úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban egyre több olyan felhasználói jelentés érkezett,

hogy random módon tűnnek el adatok, fájlok a Goggle Drive-ból.

Drive hiba

Ahogy arról a PCFórum is beszámolt, a Google maga erősítette meg, hogy valamilyen hiba ütötte fel a fejét a Google Drive alkalmazás asztali változatában. Ez a probléma tehát azokat érinti, akik gépükre telepítették a Drive alkalmazást. A rendszer a bejelentés szerint szinkronizálási problémákkal küzd, aminek során random módon töröl korábban feltöltött fájlokat. Egyes felhasználók hónapokkal korábbi állapotában találják a Drive-ot.

A sajnálatos adatvesztés úgy tűnik, hogy felhasználóként változik. Van olyan, aki 1-2 hetes, de akad, aki egy éves adatállományát veszítette el. A Google szerint a probléma csak azokat érinti, akik már telepítették a Drive kliens 84.0.0.0-ás vagy újabb verzióját.

Fontos: bár a Google nem tudja megmondani, hogy mikor tudják javítani a hibát, mindenkit arra kérnek, hogy ne próbálkozzanak maguk megoldani. Figyelmeztetnek, hogy ne mozgassunk adatokat és ne töröljük a fiókunkat az alkalmazásból, az ugyanis csak súlyosbíthatja a gondot. Egyelőre érdemes lehet más módon is menteni az adatokat.

Ezt láttad már?

Ingyen a tiéd lehet az egyik leghangulatosabb Assassin’s Creed evör

×