Nincs talán nagyobb szélhámos  Carl Erik Rinsch rendezőnél. A Netflix pénzével játszadozott a tőzsdén, végül a sorozatát sem készítette el.

2023.11.28. – Nem tudom, hogy emlékeztek-e még a 2018-ban sokat emlegetett Conquestre. Ez egy sci-fi projektnek készült a Netflixre, amire a cég ráadásul milliókat költött. Az IMDb-n mind a mai napig megtalálható a sorozat adatlapja, ami azt mutatja, hogy egyetlen epizód készült csak el. Így van, leforgatták a pilotot, az alapkoncepció tetszett több szolgáltatónak, végül a Netflix lett a befutó. Beleöltek egy halom pénzt, majd sosem látta meg a napvilágot a széria. Ráadásul egy ígéretes nevet helyeztek a rendezői székbe, azt a Carl Erik Rinschet, aki például a 47 Ronint is vászonra vitte. A Keanu Reeves főszereplésével készült roninmozi végül elhasalt a kritikusok előtt, mind a mai napig egy megosztó alkotásnak számít. (Egyébként szerintem nem annyira vészes, mint amilyennek beállítják!) Ám még egy ilyen „bukás” után is látták a fantáziát Rinschben, sokan úgy gondolták, hogy ő lehet a következő Ridley Scott.

Őrült forgatás

Lehetséges, hogy ezért is akarták egy ígéretes sci-fi sztori rendezői székében látni. Ha ezt az akadályt sikeresen megugorja, a határ a csillagos ég lehetett volna. Fontos felhívnom a figyelmet a feltételes módra, hiszen a projekt hatalmas pénzügyi bukás volt a Netflixnek. A rendező nemrégiben vált el feleségétől, a válási dokumentumokból pedig kiderült, hogy Rinsch „teljesen megváltozott a szerződése aláírása után”. A sorozat forgatása São Paulóban kezdődött, majd Uruguayban és Magyarországon folytatódott. A brazíliai filmes szakszervezet kifogásolta, hogy Rinsch „ordítozott” és „káromkodott” a stáb jelenlétében. Budapesten Rinsch állítólag egész napokat nem aludt, feleségét például azzal vádolta, hogy megpróbálta meggyilkolni. A válóperes beadvány szerint Rinsch már a forgatás megkezdése előtt holmikkal dobálta a feleségét, sőt még lyukakat is ütött falakba. Kijelenthető tehát, hogy nem volt stabil mentális helyzetben.

neflix

Rinsch ráadásul 2020 márciusában még több pénzt kért a sorozatra. S tette ezt úgy, hogy már jópár korábbi mérföldkövet nem teljesített… Mindezt természetesen az anyagi szűköségre fogta. A Netflixtől kapott 11 millió dollárból 10,5 milliót a saját számlájára utalt végül el. A válóperben szereplő banki és közvetítői nyilatkozatok szerint sikertelenül játszott a pénzzel a tőzsdén, de végül nagyot szakított a Dogecoinba fektetve. Ezután vett öt Rolls-Royce-t, egy Ferrarit, valamint rengeteg dizájnerruhát és bútort.

Miután a Netflix beszüntette a projekt finanszírozását, Rinsch végül pert indított, azt állítva, hogy a Netflix megszegte a szerződésüket. 14 millió dolláros kártérítést követelt. A Netflix tagadja, hogy Rinschnek pénzzel tartoznának. Rinsch nem volt hajlandó válaszolni a Times kérdéseire a témával kapcsolatban. Egy Instagram-bejegyzésben kijelentette, hogy nem hiszi el, hogy a cikk, amit róla írtak „pontos” lenne. Thomas Cherian, a Netflix szóvivője a Timesnak azt mondta, hogy „sok idő és erőfeszítés után világossá vált, hogy Mr. Rinsch soha nem fogja befejezni azt a projektet, amibe beleegyezett, ezért lezártuk a projektet. ”

Az ügy ebben a hónapban kerül bíróság elé, hamarosan döntés várható.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 30 kiváló játékkal teljesen ingyen, egy forint elköltése nélkül játszhatsz

×