Olyan játék jön a PUBG franchise-on belül, ami ezúttal egy teljesen új műfajba vezeti be a rajongókat. Más játékok már erről híresek.

2023.11.23. – Talán még mindig kevesen tudják, így érdemes elmondani, hogy a PUBG már nem csak az a battle royale játék, amit még 2017-ben megismert a világ. Miután a dél-koreai Krafton céghez került, egy egész franchise-t szeretnének építeni belőle. Vagyis a jövőben a tervek szerint sok-sok PUBG játék születik majd, különböző műfajokban, de ugyanabban az univerzumban. Pontosan ezért lett a PC-s, konzolos PUBG címe PUBG: Battlegrounds, hogy elkülönüljön a PUBG: Mobile-tól és a PUBG: New State-től.

Most pedig a Krafton olyan játékot jelentett be, ami szintén új műfajba vezeti be a játékosokat az univerzumon belül. A cég legutóbbi pénzügyi jelentésében megemlítette, hogy a PUBG Studios legújabb játéka

a „Project Black Budget”, egy 2024 második felére tervezett extraction shooter.

Az extraction shooterek a lövöldözős játékok egy alfaja, amit jellemzően pályán zajló PvPvE harcok határoznak meg. Tudjátok, ez olyan mint az Escape From Tarkov, a Hunt: Showdown vagy a Call of Duty: Warzone-ban a DMZ mód. Itt meghatározott eszközökkel megyünk be egy pályára, a cél pedig a kill, a túlélés mellett a lootolás és a gyűjtögetés. Az összegyűjtött holmit azonban ki is kell menteni, ami ha nem sikerül, buktál mindent.

Úgy tűnik, a fejlesztők nem tettek le arról, hogy ez a műfaj még mindig nagyon népszerű lehet, mondjuk az is igaz, hogy valamerre mozdulni kell. Miközben a Fortnite, az Apex Legends és a Warzone a műfaj királyai jelenleg, úgy tűnik, a battle royale műfaj egyelőre befejezte a növekedést. Közben pedig egyre többen fordítják figyelmüket az extraction shooterek irányába.

Extraction

A Krafton PUBG spin-offja a Bungie Marathon rebootja után a második nagyszabású extraction shooter bejelentés 2023-ban. Szintén a radarunkon van az Arc Raiders, az Embark Studios játéka, ugyanazoktól a fejlesztőktől, akik jelenleg a The Finals kiadására készülnek.

Rengeteg fazék fő a PvPvE shooterek világában, bár kíváncsi vagyok, hogy a kissé hiánypótló alműfaj iránti érdeklődés el tudja-e látni egyszerre ezeket a nagy játékokat. A Project Black Budget érdekes lesz abból a szempontból, hogy tud-e a PUBG még egyszer akkora gaming forradalmat kirobbantani, mint amire egyszer már képes volt?

Ezt láttad már?

Szomorú nap lesz, 11 játékot veszít a PlayStation Plus Extra decemberben

×