Ha lehet hinni egy nemrég megjelent hírnek, Jim Carrey visszatér annak a karakternek a bőrében, aki talán megint el akarja lopni a karácsonyt.

2023.11.23. – Tudom, hogy vannak olyanok, akik nem kedvelik Jim Carrey játékát, de aki igen, annak nagyon szórakoztató film volt a 2000-es, A Grincs. Nem csak azért, mert vicces volt, hanem azért is, mert rendkívül érzékletesen mutatta be a karácsony lényegét, és persze azt, hogy mennyire másról szó ma, mint amiről kéne. Az üzenet pedig nem szájbarágós, hanem inkább érzelmekkel és felismeréssel teli. Sőt, a Grincs szájából nem egy beszólás is elhangzik a társadalom felé.

Így aztán gondolhatjátok, hogy a film nagy kedvencem, így annak is örülök, ha arról esik szó, hogy Jim Carrey esetleg visszatér a szerepeben. Legalábbis ezt állítja a GiantFreakInRobot magazin, ami szerint a Universal Pictures elkészíti a második részt. Megbízható és hiteles forrásaik azt állítják, hogy a Sonic színésze több mint 20 év kihagyás után tér vissza a karakter szerepében. Bár hogy Jim Carrey ezúttal pontosan mit is lophat el A Grincs 2-ben (vagy hogy mekkorára dagad majd a szíve), az egyelőre bizonytalan, de úgy tűnik, végülis hajlandó lehet folytatásokban szerepelni.

A kedvenc jelenetem:

Jim Carrey és a folytatások

Pedig nem is olyan rég a színész arról volt híres, hogy nem igazán akart folytatásokban szerepelni. Miután leforgatta az 1995-ös Ace Venture 2-t című filmet, hosszú évekre lemondott folytatásokról.

„A folytatásokat többnyire kereskedelmi funkciója van. Legalábbis az a kettő, amit csináltam, olyan karakterek voltak, amelyeket élveztem, de azon a ponton már szinte magamat parodizáltam” – mondta korábban.

Valószínűleg az sem segített Jim Carrey folytatásainak esélyein, hogy gyorsan nagyon felkapott színész lett, a Truman Show és az Ember a Holdon után vélhetően simán el tudott passzolni szerepeket. Úgy tűnik azonban, hogy valami megváltozott az elmúlt nagyjából egy évtizedben, ezért is lehet szó arról, hogy folytatódjon a Grincs.

Az elmúlt években Jim Carrey szerepelt az 1994-es Dumb és Dumber folytatásában (a 2003-as előzményfilm után, amelyben sem ő, sem Jeff Daniels nem vett részt), a Sonic folytatásában, és bejelentette, hogy szeretne folytatást készíteni a 2003-as A minden6óhoz (a Steve Carrell-féle folytatás után, amelyben szintén nem vett részt). Így valóban esélyes lehet a Grincs szerep is.

Bár annak idején Jim Carrey-t megőrjítette a film forgatása az órákig tartó sminkelés miatt, a film hatalmas siker lett: 345 millió dollárt is hozott, sőt évekig a második legnagyobb bevételt hozó karácsonyi film volt az Reszkessetek betörők után. Valószínű, hogy A Grincs 2-ben egy új karácsonyi történetet kapunk, amiben valószínűleg a Grincs most már a karácsonyt védi meg valami új fenyegetéstől. Ki tudja…

Ezt láttad már?

Visszatér az Igazság botja – Ilyen lesz az új South Park játék

×