A Netflix talán legjobb, egyben legmegbízhatatlanabb sorozata szerencsére folytatódik. Visszatértek az alkotók, de egyelőre még várjuk a szereposztást.

2023.11.22. – A Charlie Brooker által készített sci-fi sorozat négy év szünet után tért vissza a képernyőkre 2023-ban. Nem is hagyott kétséget afelől, hogy a helye van a Netflix kínálatában: elég gyorsan rekord nézettséget ért el. A Black Mirror 92 országban került a Top 10-be, és 4 hetet töltött a streaming szolgáltató angol nyelvű tévés produkcióit rangsoroló top 10-es listán.

Folytatódik a Black Mirror

Egy olyan antológia sorozat esetében, mint ez a sci-fi, nem túl pontos a „folytatódik” szó, hiszen az összes epizódja nagyon más. Mindegyik történet új és eredeti, ennek megfelelően eltérő szereposztással, különböző üzenetekkel és hangulattal mesélik el őket. Az egyes sztorik között tényleg semmi összefüggés nincs azon kívül, hogy mindnek közös a küldetése: kíméletlenül felpofozni a nézőt egy sokkoló jövőképpel, egy égető társadalmi jelenség drámai következményeivel.

Forrás: Netflix

A 7. évadhoz a Variety szerint egyelőre nincs hivatalosan megerősített szereposztás, de a magazin úgy tudja, hogy a forgatása már idén elkezdődik. Az alkotók közül Brooker, Annabel Jones és Jessica Rhoades valószínűleg visszatér, ám a cselekmény részleteit és az epizódok számát egyelőre titokban tartja a Netflix.

A legutóbbi 6. évad amúgy ötrészes volt, és olyan A-listás sztárok kaptak szerepet bennük, mint Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett vagy Paapa Essiedu. Nem kevésbé volt impozáns az ötödik, eddig lekurtább évad, amelynek csupán három epizódjában például Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace és Miley Cyrus domborított.

Remekül jósol a sorozat

Arról, hogy a Netflix sorozatának írói mekkora jóstehetségek, a legutóbbi, júniusban bemutatott évad Joan Is Awful című epizódja árulkodik a legjobban. A történetben szereplő Streamberry streaming szolgáltatás (a Netflix képzeletbeli ikertestvére) valós időben, mesterséges intelligencia segítségével másolja le az emberek életét, és azonnal nézhető műsort generál belőle. Brooker érdekességképpen elmondta egy interjúban, hogy ezt az epizódot még azelőtt megírták, hogy a ChatGPT generatív AI-ját közkinccsé tették volna. Emlékezetes, hogy a mesterséges intelligencia használatának visszaszorítása a második legfontosabb követelése volt az idén hónapokon keresztül sztrájkoló amerikai forgatókönyvíróknak és színészeknek.

Más közönségkedvenceket se enged el a Netflix:

Ezt a 77 közkedvenc sorozatot szerencsére még folytatja a Netflix

×