Hamarosan új fejtörőkkel és játékmechanikai csavarokkal bővül a Portal 2. Ráadásul már nem is kell sokat várni a kiegészítő megjelenésére!

2023.11.21. – Hála az internet világának és a kreatív gamer közösségeknek, nincsen olyan ősrégi játék, ami ne kaphatna némi törődést akár most. Egyik személyes kedvencem, a Warcraft 3 sem halt meg azzal, hogy a régi idők RTS-eivel együtt jelent meg. Mind a mai napig készítenek hozzá a modderek új pályákat, bővítik a világot a WoW új karaktereivel, vagyis összességében életben tartják a projektet. Van is rá szükség, mert a Warcraft 3: Reforged közel sem hozta azt, amit elvártak volna tőle a rajongók. Most egyébként hasonló cipőben járhatnak majd a Portal 2 fanok is, ugyanis a Second Face Software nagy bejelentéssel jelentkezett.

Új lehetőségek, még nagyobb élmény

A modderek (bár ezen a ponton már jóval többek annál) bejelentették, hogy hamarosan érkezik a Portal: Revolution című alkotásuk, amit a Portal 2 mellé készítenek. A nem hivatalos kiegészítő az előzménye lesz a sokak által minden idők egyik legjobbjának tartott játéknak, ami temérdek újdonsággal fog szolgálni. Többek között legalább 40 új puzzle és jó néhány teljesen új játékmechanika érkezik. Természetesen az alkotók nem várják el mindenkitől, hogy a legnagyobb rajongókhoz hasonlóan azonnal mindent is értsenek, ezért az újoncok számára még új tutoriallal is szolgálnak.

portal

Így néz ki a Portal RTX mod játék közben

A Portal: Revolution a Portal 2: Community Edition motorján fog futni – ami egyébként a Counter-Strike: Global Offensive Source Enginejének egy variánsa. A szóban forgó Community motort már nem először ragadja meg a Second Face Software, korábban már több jó minőségű kiegészítőt készítettek a Portalhoz. Lényegében még jobbá téve így egy már egyébként is legendás címet.

És hogy miért volt szükség a Portal 2: Community Editionre? Nos, a készítők azt mondják, hogy az implementált újdonságokat nem tudták volna léterhozni a vanilla verzióval. Ez egyébként izgalmasan hangzik, szinte biztos, hogy minden igazi rajongó számára kötelező darab lesz a Revolution.

S ha a hír felkeltette az érdeklődésed, szerencsére már most oldhatod kicsit a szomjad. A Second Face Software ugyanis élesített egy előzetest is a projekthez, amiben vázolják, hogy mire is lehet majd számítani 2024-ben. Egyébként nem kell sokat várni, a Portal: Revolution 2024. január 5-én válik letölthetővé, mindenki számára teljesen ingyen.

 

Ezt olvastad már?

Ezt a 77 közkedvenc sorozatot szerencsére még folytatja a Netflix

×