A Google még augusztusban láltott neki a most mindenki számára bevezetett változtatások tesztelésének, ami után sokan azt hiszik, rossz appot nyitottak meg.

2023.11.19. – A napokban mindenki készülékén a szokásosnál is jobban átalakul a jól megszokott Google Maps. A térképalkalmazás az utóbbi időben alaposan ráhasalt az újításokra – hamarosan például felfejlődik a navigációs funkció, tovább csiszolják a forradalmi immerzív nézetet, szintet lép az útvonaltervező és a Lens in Maps funkció, illetve a beépített kereső is sokkal pontosabb találatokat fog kidobni konkrét keresésekre – ezekről bővebben itt.

A felsorolt újdonságok azonban csak az előttünk álló hónapokban fognak élesedni – előbb külföldön, aztán nálunk is. Van azonban egy nagyon fontos újítás, ami már most a napokban, méghozzá világszerte szinte mindenhol és egyszerre lép érvénybe:

átalakul a Google Térkép kinézete és színezete.

Az újrafestést már augusztusban elkezdték tesztelni, de nem különösen verték nagy dobra a dolgot, így a legtöbben még csak nem is sejthették, hogy a megszokott színséma hamarosan elbúcsúzik. A változás első ránézésre talán drámainak fog tűnni, de nem annyira vészes: a vízfelületek halványabbak lettek, az erdőségeket jelölő zöld több helyütt szintén világosabbá vált, míg az utakat fehérről/sárgáról kékes-szürkére mázolták. Az alkalmazás összességében sokkal fakóbbá vált, mint korábban bármikor.

Hogy pontosan mi vitte rá a Google-t, hogy „unalmasabbá” tegye a térképét, azt nem tudni, de ahogyan több portál is felhívta rá a figyelmet (Mashable, Droid Life) sokaknak közel sem nyerte el a tetszését. A Google Maps mostantól sokkal inkább hasonlít a Windows Mapsre (tényleg van ilyen) és az Apple Mapsre – melyeket a kritikusok szerint nem véletlenül használnak kevesebben.

Sebaj, a változásokat gyakran visszhangozzák hasonló nemtetszések, néhány hét alatt viszont mindenki meg fogja majd szokni az újfajta kinézetet – ahogyan megszokták korábban a menük átrendezését, az ikonok dizájnjának átszabását, az újabb funkciók beemelését, és még oly sok minden mást.

Kép: Droid-life

Ezt is érdemes elolvasnod:

7 zseniális Google Maps funkció, ami megkönnyítheti az életed

×