A camper kérdéskör mindig is megosztó a multiplayer játékokban. Úgy tűnik, hogy a Modern Warfare III magasabb szintre emelte a szűrésüket.

2023.11.19. – A Modern Warfare III már több mint egy hete elérhető bárki számára. A vásárlás után a kampány mód mellett a multiplayer és Zombies lehetőségekbe is bevethetik magukat a játékosok. A közösség úgy ítéli meg, hogy bár a single nem lett túl combos, a többjátékos módok kifejezetten kellemes játékélménnyel kecsegtetnek. Mi is hasonlóra jutottunk közel egy hétnyi tesztelés után. A multiplayer felület rengeteg játékmóddal és lehetőséggel rendelkezik, így bárki megtalálhatja a számára tetsző opciókat.

Vannak kisebb pályák, vannak nagyobb pályák, van, ahol éles a respawn lehetőség, míg máshol csak egyetlen esélyünk van körönként. Ebből az egyvelegből kell kiválasztanunk azokat a módokat, melyek a legközelebb állnak a szívünkhöz. A játékstílus terén is hasonló megosztottság lehet a közösségen belül. Léteznek olyan rajongók, akik akár egy SMG vagy shotgun segítségével végigrongyolnak a fél szerveren. Vannak azonban olyan játékosok is, akik inkább megbújnak a pálya egyik sarkában egy Sniper fegyverrel. Sok esetben őket illetik „camper” néven a többiek, nem túl pozitív megítéléssel.

A Modern Warfare III keményen bünteti a campereket

Why even keep the big maps if you can’t snipe without being kicked?
byu/SlappyMcGillicuddy inModernWarfareIII

Jól látható a fenti videón is, hogy bár a játékos ölt is, Field Equipmentet is használt, ám a játék mégsem kegyelmezett. Nemes egyszerűséggel kirúgta inaktivitásért. Mi sem mutatja jobban a közösség véleményét a hasonló játékstílussal kapcsolatban, hogy a kommentekben is sokan szidni kezdték a feltöltőt. Akármennyire is megosztó lehet az ilyen viselkedés, a játék egyértelműen túlzásba esett most. 

Ha valaki egyáltalán nem mozdul, azt jogosan tessékeli ki a szerver, már csak az erőforrások felszabadítása miatt is, ám ebben az esetben bizony nem volt indokolt a kirúgás. Az elmúlt napokban több hasonló videó és kép is napvilágot látott, így nem egyedi történetről beszélhetünk. A fejlesztők egyelőre nem reagáltak erre a hibára, de az elmúlt hét frissítéseit megfigyelve, nagy eséllyel nem kell sokat várnunk a finomításra.

Ezzel a négy csodálatos ÚJ pályával bővül a Modern Warfare III

×