PlayStation 4-ről 5-re upgrade-elhető, plusz mode-dal felhizlalt Remastered verziót és frissített grafikát kap a The Last of Us Part 2.

2023.11.18. – Már nem kell sokat várni: rövidesen lehengerlő látvánnyal és új mode-dal jelenik meg a The Last of Us Part 2 Remastered – jelentette be hivatalosan a Naughty Dog. A remek hírhez új előzetes is érkezett a PlayStation YouTube csatornáján. Nézzük, mi változik az felújított és kibővített verzióban!

A korábbi szivárogtatások igaznak bizonyultak: tényleg megjelenik a második The Last of Us játék Remastered verziója, PlayStation 5-re. Igen: ez azt jelenti, hogy előző generációs konzolra nem lehet majd megvenni, VISZONT azoknak a PS4 tulajoknak, akik konzolt cserélnek, mégsem kell újra megvásárolni az egész játékot, hiszen a Naughty Dog ígérete szerint 10 dollár (kb. 3500 forint) körüli összegért frissíthetnek a meglévő játék PS5 verziójára, ha megvan az új vas. Így már tényleg felhőtlen élmény lesz.

Forrás: Naughty Dog

További jó hír, hogy a mentéseket ugyanúgy lehet majd tovább vinni az újgenerációs konzolra. Az új verzió kap DualSense támogatást, fejlesztői kommentárt és eddig nem látott, a korábbi verziókból kimaradt szinteket. „A Part II Remastered új, elveszett szintjei lehetővé teszik a játékosok számára, hogy megnézzenek néhány játszható szekvenciát, amelyeket korábban kivágtak a játékból. Ezek nem teljesen kész pályák, hanem inkább korai fejlesztések szeletei, amelyek nem csak a Part II világába engednek új bepillantását, hanem fejlesztői kommentárokat is tartalmaznak, hogy gazdagabb kontextust adjanak” – idézi a VGC a kiadót.

Brutál lesz a grafika is

Az új szint mellett lesznek eddig nem látott mode-ok is, köztük a roguelike stílusú túlélő élménnyel, a No Returnnel. Mindezt lenyűgöző grafikával élhetjük át / újra, hiszen lesz 4K-s Fidelity Mode és 1440p-ről felskálázott, 4K-s Performance Mode, valamint Unlocked Framerate opció (a VRR-t támogató tévéken), megnövelt textúrafelbontás és Level-of-Detail távolság, javított árnyékminőség, illetve animációs sebesség.

Ígérnek továbbá olyan játszható karaktereket is, akiket eddig nem irányíthattunk a franchise játékaiban, de a Remasteredhez még egyedi vonásokkal is felvértezik őket. „A különféle kihívások különböző ellenfeleket és emlékezetes helyszíneket tartalmaznak a Part II-ból, és ezek mindegyike feszült boss csatákban csúcsosodik ki” – fűzték még hozzá.

A The Last of Us Part 2 Remastered hivatalosan 2024. január 19-én jelenik meg, az előrendelési időszak viszont már 2023. december 5-én megkezdődik.

Hát, sokkal hamarabb jön, mint a The Last of Us 2. évad:

Pofára esés: kiderült, mikor jön leghamarabb a The Last of Us 2. évada

×