Új második világháborús játékot köszönthetünk decemberben. S hála a Steam Next Festnek, még jól ki is próbálhatjuk hamarosan.

2023.11.7. – Ha már nagyon hiányzik a legendás Medal of Honor-széria, ez a második világháborús játék a lehető legjobbkor érkezik. Egy spanyol fejelsztőcsapat ugyanis decemberben élesíti a United 1944 korai hozzáférésű időszakát, amit már sokan tűkön ülve várnak.

A játék ugyanis hozza a régi idők második világháborús játékainak hangulatát. A WWII eseményeit szimuláló játékok igencsak trendinek számítottak a 2000-es évek elején, ám azóta szinte semmi nem készült a témában. A Medal of Honor, mint játéksorozat jelenleg komoly hiátusát éli, a Call of Duty pedig teljesen elkalandozott 80 évvel ezelőtt történt eseményektől. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a spanyol fejlesztőcsapat épp a Második világháborút választotta témának.

Itt az új kihívó

A Steamen elérhető játék jelenleg béta időszakát éli, ám az Early Access erre még rá fog tenni egy lapáttal. A játékmenet visszahozza a jó öreg kétcsapatos rendszert, amit a Battle Royale játékok a feledésbe taszítottak. Annyi csavarral, hogy ezúttal 16v16 meccseket is tolhatunk majd. Egy ilyen csatatér már biztosan vissza fogja tudni adni a világháború adta káoszt.

S míg a játék arra törekszik, hogy valóságosnak érződjön, azért a fejlesztők az elmondásuk szerint a játékmenetre koncentráltak igazán. Tudják jól, hogy lehet bármennyire szép és élethű egy játék, ha játszani vele pocsék, senkit sem fog érdekelni.

második világháborús

A játék során lehet majd guberálni, bázisokat felállítani, előörsöket foglalni, na meg új felszereléseket gyártani. Utóbbi kulcsfontosságú lesz, hogy felülkerekedjünk ellenfeleinken.

Az online demó a Steam Next Fest teljes időtartama alatt futni fog, így a játékosok egy hétig élvezhetik majd a játékot. A szerverek Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában lesznek elérhetők, biztosítva a zökkenőmentes játékmenetet ezekben a régiókban. A korábbi hozzáférési követelményektől eltérően a United 1944 újoncai egyszerűen letölthetik a demót a játék Steam oldaláról, és egy rövid bootcamp-munkamenet befejezése után azonnal harcba szállhatnak.

Ezenkívül Twitch Drop támogatást is kap a játék a Steam Next Fest alatt. Azok a nézők, akik követik a játékot streamelő tartalomgyártók műsorát, fegyver charmot, vagy karakterskint is szerezhetnek maguknak a United 1944-be.

Ezt olvastad már?

A Netflix 2023-ban is rekord sorozatot kaszált el – Ezek nem folytatódnak többet

×