Ha több éve nyüstöltök már egy Xbox Series masinát, érdemes időnként kitakarítani, mert úgy fogja a koszt, mintha nem lenne holnap.

2023.11.17. – Nem tudom, hogy az olvasóink hogyan vannak ezzel, de számomra kikapcsolódást nyújtanak a szerelős, takarítós YouTube videók. Több olyan csatornát is követek napi szinten, ahol szöveg nélkül feltárnak konzolokat, megjavítják, vagy kitakarítják őket, majd ismét összedobják a gépeket. Egyszerű, relaxáló, effektív. Sokszor nem is kell ennél több. A napokban viszont felbukkant az Xbox Series X subredditen egy videó, ami a ló túloldalát mutatta be.

xbox

A bevezetőben említett videók többnyire kiselejtezett darabok restaurálásai, így számít arra az ember, hogy esetleg döglött rovart, vagy valami ilyesmit talál a fedél alatt. De amikor arról van szó, hogy otthoni használatú masinák néznek úgy ki, mintha mocsárból rángatták volna ki őket, azért az ember végig gondolja az életét. „Vajon nekem is sűrűbben kellene takarítanom? – „Most akkor az én gépem is így nézhet ki?”

Hogy néz ez ki?

Nos, a helyzet az, hogy erre a kérdésre csakis mi tudunk jó választ adni, méghozzá úgy, hogy feltárjuk a gépet és megnézzük, milyen is éppen a helyzet. Az Xbox Series X subredditen éppen erre hívja fel a figyelmet egy felhasználó, aki feltöltött egy videót arról, hogy 4 évnyi használat után hogyan néz ki a konzolja belülről. Már hosszú évek óta használta, de sosem jutott el addig, hogy rendesen kipucolja a gépet. Így hát fogott egy kamerát és úgy döntött, tanulságos filmet készít az esetből.

Cleaned my Xbox after about 3-4 years of use
byu/swagdemon6ix inXboxSeriesX

 

Az eredmény pedig talán a valaha látott leggusztustalanabb konzol belsőről készült videó. A fedél alatt minden elemén vastagon áll a por, a szűrőn összeakadt szőrszálak, azon pedig még több réteg port. Le lehetett fejteni a dzsuvát, mintha csak matrica lenne a berendezésekről.

Emberünk sem volt boldog a látványtól, szabályosan végig visította a takarítási folyamatot. (Ahogyan valószínűleg mi is csináltuk volna.) Ha tehát már a kezdetek óta megvan az Xbox Series valamelyik kiadása, bizony érdemes lehet ránézni, mert úgy tűnik, hogy rendesen meg tudja fogni a koszt. Senki se jusson el eddig a szintig!

A takarításhoz pedig mi is adunk némi segítséget:

Takaríts, mert lehal a géped! – Így pucolhatod ki az Xbox Series X-et

De az Xbox Series S-t is könnyedén tisztára lehet nyalni:

Takaríts, mert lehal! – Így pucolhatod ki alaposan az Xbox Series S-t

×