A PlayStation legújabb akciójáról nagyon nem érdemes lemaradni, ugyanis fél évnyi reklámmentes Apple Music hozzáférés ütheti a markunkat.

2023.11.16. – Akkora csattanós pacsit adott egymásnak az Apple és a Sony, hogy annak visszhangját a PlayStation 5 tulajdonosok félévig teljesen ingyen hallgathatják. Persze, ha valami másra vágynak, akkor más aláfestő zenét is berakhatnak a háttérbe az Apple Music zenei alkalmazásából – esetleg játék mellé, vagy csak úgy, amit most minden egyes PS5 játékos 6 hónapig fizetés nélkül, ingyen és bérmentve használhat.

Az ajánlat 2023. november 15-től indul, amit egészen 2024. novemberéig lehet beváltani – szóval nem kell annyira elsietni a dolgot. Fontos viszont, hogy az ingyen hónapokat kizárólag PlayStation 5 birtokában az ÚJ AM-felhasználók igényelhetik egy bizonyos Apple ID-vel; ehhez csak le kell töltenünk az Apple Music appot a konzolra, bejelentkezni az almás profilunkkal, és máris aktiválódott az ingyenes időszak. Ezt követően azonban az összes olyan eszközön is ingyen pöröghet a muzsika, amin elérhető az Apple Music.

Fontos ugyanakkor, hogy 6 hónapot csak az Apple Music-szüzek kapnak, a visszatérő felhasználók, azaz akiknek korábban volt előfizetésük, de jelenleg nincs, azok 5 ingyen hónappal kell beérjék.

Fun fact: mint fentebb említettem, a PS5-ön játék közben is hallgathatunk zenét – ami elsősorban a multiplayer meccseket teheti színesebbé (Fortnite, Rocket League és társai). Ehhez csak le kell nyomni a PS-gombot a kontrolleren, kiválasztani a menüsorban a zenét, majd elindítani az Apple Musicból, amit csak akarunk. A legjobb viszont, hogy a rendszer még zenéket is tud ajánlani attól függően, hogy milyen játék pörög épp a háttérben.

Ezt is érdemes elolvasnod:

4 atomgagyi játékkonzol, ami akkora bukta lett, hogy nem is hallottál még róluk

×