Két kategória előnyeit ötvözné a Minisforum gamer tablet. A specifikációk remekül hangzanak, most már csak az ár lehet kérdéses.

2023.11.16. – Az elmúlt időszakban több, régi kategória felemelkedését is nyomon követhettük. Ezek közül kiemelkednek a hordozható, kézi PC-k, a handheld egységek. Az úttörő itt egyértelműen a Valve és a Steam Deck volt, azóta azonban a ROG Ally és a Lenovo Legion Go is nagy népszerűségnek örvend. A technológia és a chipgyártás fejlődése teszi lehetővé, hogy manapság akár ilyen apró kütyükön is megtapasztalhassuk az AAA játékok élményét. Egy hátrányuk azonban biztosan van: a laptopokhoz képest kisebb kijelzővel rendelkeznek, így néhány esetben a vizuális élmény nem biztos, hogy a legjobb.

A gamer laptopok szintén régóta velünk vannak, ám rengeteg esetben több kilós masinákról beszélünk, melyek csak ontják ki magukból a hőt. Ráadásul a fogyasztásuk is 100W felett alakul, így az akkumulátoridő sem több 1-2 óránál. Mi lenne azonban, ha valamilyen módon ezt a két kategóriát egyesítenénk? Szerencsére a Minisforum csapata is feltette magának ezt a kérdés, úgy tűnik, hogy kifejezetten kellemes választ adnak rá.

Ezt tudhatja majd a gamer tablet

A gamer tablet specifikációi

A gamer tablet specifikációi

A gamer tablet a laptopok nagy kijelzőjét és jobb hűtését, illetve a handheld kütyük hordozhatóságát ötvözné egyetlen eszközben. Az alábbi specifikációkra érdemes felkészülni:

  • Flagship AMD APU/CPU, hatalmas eséllyel a január elején bemutatkozó 8000G szériából
  • 14 inches, 2.5K (QHD) felbontású és 165 Hz-es kijelző
  • 16 / 32 GB-nyi DDR5 memória
  • 2280 M2-es SSD, ám ezt nem lesz könnyű cserélni
  • 50 Wh feletti akkumulátor
  • Több USB4 port, Type-C port, SD kártya és 3.5 Jack is várja a vásárlókat
  • 10 milliméternél is vékonyabb házban kap helyet a hardver, mindezt 1 kg alatti súllyal

Az AMD 12 CU grafikai magot tartalmazó egysége korábban bizonyított már, így sejthető, hogy az AAA játékok futtatásával sem lesz gondja a kütyünek. A kiegészítőknek köszönhetően ráadásul pillanatok alatt teljes értékű laptopot varázsolhat belőle bárki. A legnagyobb kérdés továbbra is az ára lehet, ám a Minisforum csapata erről még nem nyilatkozott. Az biztos, hogy ezekkel a specifikációkkal nem sok játék izzasztja majd meg, így sokak számára jobb opció lehet, mint egy-egy gamer laptop.

Forrás: Videocardz

Mostantól minőségibb videókat nézhetnek a YouTube Premium tagok

×