Új funkcióval bővült a napokban a YouTube a Premium előfizetők számára. Immáron sokkal szebb minőségben videózhatnak az előfizetők.

2023.11.16. – Furcsa időszakot élünk, legalábbis ha azt vesszük, hogy a reklámok milyen szerepet töltöttek be 20-25 évvel ezelőtt. Akkoriban, a televíziózás virágkorában, ölték egymást a reklámszolgáltatók, hogy bekerüljenek egy-egy műsorsávba. Félelmetes pénzek pörögtek, s pörögnek mind a mai napig a reklámok világában. Azonban a különféle online lehetőségeknek köszönhetően az emberek elkezdtek leszokni a reklámokról. Ott volt az AdBlocker megjelenése, na meg a különféle streaming szolgáltatók, amik elsőszámú előnye, hogy reklámmentesek. Viszont ahogy mondtam, a reklámokban nagy pénz lakozik, ez elől pedig nem szeretnek elugrani a szolgáltatók. A YouTube is ebbe a csoportba tartozik, ráadásul amióta megtanulták körbejátszani az AdBlockert, emberek millióinak mennek az agyára a reklámaikkal. Persze, ha előfizetünk a prémiumra, nem kell reklámokkal bajlódnunk…

A reklám, mint „fegyver”

Így van, 20 év alatt eljutottunk arra a pontra, hogy a szolgáltatók szabályosan pénzt zsarolnak ki az emberekből annak érdekében, hogy azoknak ne kelljen reklámokat látniuk szórakozás közben. Félelmetes, ámde rettenetesen effektív modell. A YouTube dolgozói lehetséges, hogy kicsit bűnösnek is érezték magukat, hogy „csak” ennyit ad pluszban a Premium az előfizetőknek, így most újabb funkciót élesítettek az előfizetők számára. (Jó, igazából a Premium felhasználók a háttérben is hallgathatnak videókat a telefonjukon és le is tölthetnek médiatartalmakat, de valljuk be, ez is vicc, hogy külön fizetős lehetőség…)

youtube

Kiderült ugyanis, hogy a YouTube a napokban elindította a felturbózott 1080p-s videóstreaminget az Android, illetve a TV-s felhasználóknak. Az iOS-en YouTube Premiumozók már egy ideje tesztelhették mindezt. A gyakorlatban arról van szó, hogy a Premium felhasználóknak a YouTube egy magasabb bitrátával rendelkező 1080p-s minőséget szolgáltat. Így a gyakorlatban szebb minőségű videókat nézhetnek azok, akik havi szinten előfizetnek a szolgáltatásra.

Sőt, emellett az új YouTube AI chatfunkciót is tesztelhetik az előfizetők. Ez pont azt tudja, amit sugall a funkció elnevezése, egy bot segítségével barangolhatunk az oldalon és szűrhetjk ki a számunkra legrelevánsabb tartalmakat. Emellett az AI még zanzásíthatja nekünk egy-egy videó tartalmát is.

Hogy így már megéri-e előfizetni a Premiumra, azt mindenki döntse el maga!

Ezt olvastad már?

Ujjak keresztbe: Yakuza és Persona filmek is jönnek a Sega szerint

×