A ROG x Evangelion kollaboráció új fejezetbe lépett idén. Úgy tűnik, hogy nem felhőtlenül lehetnek boldogok az új ASUS alaplap tulajdonosai.

2023.11.16. – Az ASUS az elmúlt években többször is jelentkezett kollaborációs termékekkel. Ide tartozik a ROG x Evangelion együttműködés is, mely hatalmas sikert aratott a rajongók körében már tavaly is. A Neon Genesis Evangelion nagy népszerűségnek örvendő japán anime franchise, amely egy 1995-ös TV-sorozatból fejlődött ki. Ezt meglovagolva az óriáscég nem csak átdesignolt perifériákat jelentett meg, de monitort, alaplapot és még videokártyát is. Az idei kollekció pedig talán még ütősebbre sikerült, mint a 2022-es széria.

Idén a monitor kimaradt, ám a piros-sárgás színbe úszó komponensek listája így sem gyenge. A szokásos alaplap és videokártya mellett találkozhatunk egérrel, billentyűzettel, gépházzal, de még AiO vízhűtéssel is. A fenti rövidke videóban egy kis ízelítőt is kaphatunk ezekből. Ahogy azt sejteni lehetett, ezeket a kollaborációkat nem az alsó polcos hardverekre lövi el az ASUS. A videokártya természetesen RTX 4090, míg az alaplap az Intel csúcskategóriás chipsetjét, a Z790-et erősíti. Ennek megfelelően csak az alaplapért 300 ezer forintnyi összeget kell kicsengetni.

Úgy tűnik, hogy nagy hibát vétett az ASUS

Az óriáscég több ismert techgurunak, tartalomgyártónak is kiküldte az alkatrészeket. JayzTwoCents azonban egy igazán kellemetlen hibát vett észre az alaplapon. Úgy tűnik, hogy néhány helyen az Evangelion felirat helyett EvangeNlion szerepel. Persze, sokkal gázabb lenne, ha hardveres gondokkal kellene szembesülnie a vásárlóknak. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a design miatt esik a rajongók választása ezekre a komponensekre, így a kozmetikai hibák minimalizálása az elsődleges felirat.

Az ilyen alkatrészekkel felvértezett gépeket nem az asztal alá rejtik a felhasználók, így bizony minden elemnek „tökéletesnek” kell lennie, amit mások is láthatnak. Jó hír, hogy az ASUS egyből reagált a problémára. A hibás szövegezésű alkatrészek cseredarabjait már el is kezdték gyártani, mindezt pedig meg is fejelik egy év extra garanciával.

Forrás: Videocardz

Igazán olcsó gamer processzorral jelentkezhet az AMD – A budget álom?

×