Egy gamer fogott egy ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 burkolatot, majd egy valóban használható gördeszkát készített belőle. Így gurul.

2023.11.15. – Akármennyire is csökkentek a videokártyák árai, legalábbis a COVID és nagy kriptobányász időszakhoz képest, egyes GPU-kért még mindig hatalmas összegeket kell kifizetni. A rend kedvéért egy ROG Strix GeForce RTX 4090 OC Edition nagyjából 800-900 ezer forint körül mozog. Éppen ezért lehet nagyon furcsa, amikor valaki úgy dönt, hogy egy gördeszkát készít egy ilyen kártya burkolatából.

Bár ez az átalakítás olyan flex, ami miatt sokan felhúzhatják magukat, mindenkit megnyugtatunk, hogy itt valójában csak egy tartalék burkolat felhasználásáról van szó, amit egy vízhűtéses rendszerbe szereltek. Szóval még emberünk sem áldozta fel a drága kártyát a poén kedvéért. Így pedig már simán mondhatjuk, hogy a cucc elég menő.

RTX gördeszka

Ami azt illeti, a Twitteren megjelent átalakítás nem annyira lehetetlen, tekintve hogy a ROG Strix GeForce RTX 4090 OC 357,6 mm hosszú, szóval az egyik legnagyobb kártya a piacon. Mondjuk még így is fele akkora, mint egy hagyományos gördeszka, ami nagyjából 70 centis szokott lenni. Természetesen az alábbi videóra vegyes reakciók érkeztek, de persze vannak vicces hozzászólások is.

Ezek közül a kedvencem a „hány FPS-sel gurulsz?” A készítő a Redditen kifejtette, hogy a rögtönzött gördeszkát a „munkahelyi hulladék-újrahasznosító kupacból” származó burkolatból rakta össze. A csúcskategóriás GPU-k vízhűtéses megoldásainak terjedésével kétségtelen, hogy egy rakás GPU-burkolat lehet a szemétben, így érdekes lesz látni a további kreatív felhasználási módokat.

Ezt láttad már?

Tudtad? – Prémium előfizetéssel sem teljesen reklámmentes a YouTube

×