Félelmetesen jól teljesített a Baldur’s Gate 3 az idei Golden Joystick Awards gálán. A játék megdöntötte az Elden Ring korábban felállított rekordját.

2023.11.13. – Furcsa év ez a mostani, ugyanis pár „a legjobbak” között említett játék igazából nem is idei megjelenés. Ott van például a Dead Space, vagy éppen a Resident Evil 4 Remake esete. Mindkettő kiváló lett, fel tudják venni a versenyt a legújabb címekkel is mind játékmenet terén, mind pedig grafikailag, mégis maga az ötlet egyáltalán nem számít frissnek. Aztán ott van az a Baldur’s Gate 3, ami 22 évvel az előző rész után jelent meg, s a legtöbb kritikust és rajongót elvarázsolta (köztük engem is). Eleinte nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jellegű játék ily’ módon el fog tudni varázsolni, de végül megtörtént. Több száz órát sikerült belepakolni a megjelenése óta, s még mindig csak a jéghegy csúcsát karmolászom. Egy ilyen tartalomdús, szép és közkedvelt játék pedig joggal emlegethető a legjobbak között. Ám még a Baldur’s Gate 3 sem számít szigorúan idei megjelenésnek! A Larian Studios ugyanis már évekkel ezelőtt élesített egy Early Access Buildet Steamen keresztül, így aki hajlandó volt költeni rá, már jó ideje élvezhette a játék adta világot és karaktereket. Mégis, ha azt vesszük, hogy teljes valójában mikor volt először játszható a Baldur’s Gate-sorozat legújabb epizódja, legalább tényleg 2023 a válasz.

Baldur's

Kiemelkedő formában

S mivel hivatalosan idei megjelenés, így a 2023-as díjátadók esélyesei közé is bekerült. A napokban került megrendezésre például a Golden Joystick Awards 2023, ami kiváló előhírnöke szokott lenni a decemberi The Game Awardsnak. Míg utóbbi a gaming Oscar-gálájának felel meg, a Golden Joystick Awardsot hívhatjuk a videojátékos világ Golden Globejának.

Ezen a rangos eseményen ráadásul rekorddöntő formában volt a Larian játéka, ami ezzel az Elden Ring korábbi kiemelkedő teljesítményét taszította a mélybe. Azon felül, hogy a Baldur’s Gate 3-at választották az év játékának, ezzel együtt összesen 7 szobrocskát nyert el a cím, amire korábban még sosem volt példa. Az előbb említett Elden Ring volt a korábbi rekorder, „csak” 4 elnyert díjjal.

A Baldur’s Gate 3 díjai (Golden Joystick Awards 2023):

  • Az év legjobb játéka 2023
  • Legjobb sztori
  • Legjobb vizuális dizájn
  • Az év stúdiója: Larian Studios (Baldur’s Gate 3)
  • Legjobb játékos közösség
  • Legjobb mellékszereplő egy videojátékban – Neil Newbon (Astarion – Baldur’s Gate 3)
  • Az év legjobb PC játéka

Ezt olvastad már?

Nagyon kemény – Itt az élőszereplős Yu Yu Hakusho első előzetese

×