Az Nvidia három új videokártya érkezését készíti elő. Mindeközben az AMD gyakorlatilag cégen belül ereszti egymásnak az egyes kártyáit.

2023.11.12. – Az elmúlt hetekben az Nvidia kártyákról szóltak a hírek. Nem véletlenül, hiszen a cég műhelyében három új videokártya is vár a startra. Az RTX 4070, 4070 Ti és 4080 is SUPER variánsokat kaphat. A dolog érdekessége, hogy az iparági információk alapján az alap modellek árcéduláját kapják meg, miközben minden esetben erősödnek is. A hivatalos bemutatóra nagy eséllyel a január eleji CES konferencián kerülhet majd sor és még abban a hónapban a boltok polcaira is kerülhetnek. Időközben az AMD sem tétlenkedik.

Sokan a novemberi, decemberi időszakban építenek gépet. Legyen szó év végi bónuszokról, karácsonyi pénzekről, igazán izgalmas heteknek nézünk elébe. Sokan nem is bírnak januárig, februárig várakozni, így a jelenlegi AMD és Nvidia felhozatalból kell meríteniük. Az Intel kártyák is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ám a statisztikákban még a pár %-ot sem érik el. Legtöbben bizonytalanok az egységekkel kapcsolatban, melyek szoftveres oldala hónapról hónapra javul. A Videocardz csapata érdekes tendenciát szúrt ki az európai árakkal kapcsolatban, az egyik AMD kártya kifejezetten ütős vétel lehet.

Az AMD RX 7900 GRE lehet az egyik legjobb választás?

Tovább zuhan az RX 7900 GRE ára

Tovább zuhan az RX 7900 GRE ára

Az AMD RX 7900 GRE a RX 7900 kicsit megnyirbált változata, mely papíron csak a távol-keleti régióba érkezett volna meg. Időközben azonban meggondolta magát a cég, így akár még hazánkban is hozzáférhető. Eddig nem volt annyira jó választás az árcédula miatt. Az elmúlt hónapokban azonban több mint 200 eurót, azaz közel 80 ezer forintot zuhant az alap ára, mely igazán jó vétellé varázsolta. „Csak” 15%-kal kerül többe, mint az RX 7800 XT, miközben 33%-kal több maggal rendelkezik, sok esetben éppen ennyi FPS-el többet hajt ki a játékokból.

Hiába csökkent az RX 7800 XT ára is az elmúlt időszakban, gyakorlatilag házon belül versenyzik a két kártya egymással. Nagy eséllyel további árkorrekció léphet életbe, melynek köszönhetően az RX 7800 XT is még olcsóbb lehet. Az ünnepi időszakban tehát mindenképp érdemes lehet az AMD kártyák közül is szemezgetni, sok esetben több FPS-t kaphatunk azonos összegért az Nvidia megoldásaihoz képest.

4 atomgagyi játékkonzol, ami akkora bukta lett, hogy nem is hallottál még róluk

×