Az Unreal Engine 5 őrületes dolgokra képes, ezt már tudjuk. De exkluzívan, most a Wolfenstein rajongók is kapnak ebből egy kis ízelítőt.

2023.11.10. – Még 2020-ban rántotta le a leplet az Epic az Unreal Engine ötödik verziójának érkezéséről. Már akkor lehetett érezni, hogy komoly dolgokra lesz képes az új motor, ám a megjelenésig még sokat kellett várni. Egészen pontosan 2022 áprilisáig. Amire viszont kevesen számítottak, hogy teljesen ingyenes lett az Unreal Engine 5, így ha bárkinek bírja otthon a vasa, azonnal fejest is ugorhat a fejlesztgetésbe. Egy videojátékot felrántani nulláról őrületesen sok munka, viszont a kitartó, kreatív emberek munkája mindig kifizetődik.

unreal

Unreal Engine 5

A programot azoknak is tudom ajánlani, akik még soha sem foglalkoztak ilyesmivel, hiszen temérdek tanulási lehetőség bújik meg az UE5-ben. Az első munkák biztosan tragikusak lesznek, de idővel bárki rá tud érezni az ízére, hiszen minden csak a kitartáson múlik.

Gyönyörű Wolfenstein

Valószínűleg így kezdte az a fejlesztő is, aki nemrégiben úgy döntött, hogy egyik nagy kedvencét, a Return to Castle Wolfensteint turbózza egy kicsit fel. A játékot eredetileg az Activision adta ki még 2001-ben, PC-re, PS2-re, Xboxra és Linuxra. S míg maga a játék ikonikus FPS-nek számít, azért ma már közel sem tudja megállni a helyét. Így hát indokolt volt egy komoly ráncfelvarrás!

Christopher Sewell, az új verzió készítője már tapasztalt Unreal-fejlesztő. Korábban dolgozott már a Bombshellen, vagy például a Rad Rodgersen is. Ez a rutin egyébként meglátszik a munkán.

 

Jelenleg „csak” a játék első pályája érhető el, ellenfelek nélkül. Vagyis a jelenlegi build egy olyan demo, ami teljesen bejárhatóvá teszi az első pályát. Cserébe a lehető legrészletesebb módon lett kialakítva, így tényleg olyan, mintha mi magunk vesznénk el a kastély mélyében.

További pozitívuma a rajongói projektnek, hogy egyébként teljesen ingyenes. Gyakorlatilag bárki kipróbálhatja és bebarangolhatja a Return to Castle Wolfenstein első pályáját. Pont úgy, mint 22 évvel ezelőtt tehettük.

Hihetetlen, hogy milyen minőségre képes az Unreal Engine 5, s még mindig csak a motor ciklusának első felében járunk. Ez pedig azt jelenti,  szinte biztos, hogy ennél még több minden lakozik a programban!

Ezt olvastad már?

Megint ügyes trükkel szivatja az Activision a Call of Duty csalókat

×