Nem csak a képernyő méretén és típusán fejlesztett nagyot a Valve, hanem az akkumulátoron is. Jelezte viszont, hogy ez még NEM a Steam Deck 2.

2023.11.10. – Nem hagyja válasz nélkül a Valve, hogy egyre több versenyképes kézi játékkonzoltípus tűnik fel a piacon. A Steam Deck eddig komoly siker volt, de a gyártó szeretné, ha ez így is maradna, úgyhogy hozzányúl a konstrukcióhoz. A márkák között kialakuló küzdelemmel mi, gamerek is jól járunk, hiszen egyre jobb eszközöket kapunk majd, remélhetőleg egyre jobb áron. Íme a frissített Deck, ami szebb, nagyobb és tovább bírja!

Forrás: Valve / Gamer365

A Valve hivatalosan bejelentette, hogy november 16-án megjelenik a legújabb Steam Deck OLED. A neve ellenére nem csak a kijelző mérete és háttérvilágítása javul, hanem a Wi-Fi-technológiája, a hűtése és az akkumulátora is. Ezzel párhuzamosan kivezetnek két eddig megismert típust, a 64 és 512 GB-os LCD-t.

Steam Deck OLED: mi változik?

A nevéből egyértelmű, hogy a kijelző LCD helyett OLED képpontvezérlést kap, és hízik is egy kicsit: 7 helyett már 7,4 hüvelykes lesz. Más fejlesztések mellett amúgy támogatja a HDR-t. Ezenkívül fejlődik a Wi-Fi: 5.0 helyett 6E típus lesz benne a gyorsabb letöltésért, míg az akkumulátor 40Whr-ről 50 Whr-re javul, ami 30-50 százalékkal hosszabb játékidőt eredményez. Ha mindez nem lenne elég, az új Steam Deck sorozat jobb hűtéssel fog rendelkezni, miközben a tömege 30 grammal csökken.

Az új eszközök pár napon belül érkeznek, ezért a Valve jól le is engedte a kifutó 64 és 512 GB-os LCD széria modelljeinek árát. A készletkisöprés miatt előbbi 369, utóbbi pedig 469 euróért (140 és 178 ezer forintért) kapható. Az árzuhanás a készlet erejéig tart.

Mi marad és mennyiért?

A Steam Deck háromféle felszereltséggel lesz elérhető a jövőben. A belépő szintű, ismert 256 GB LCD ugyan marad, de az új sorozat bevezetése okán most ezt is kedvezményes áron, 419 euróért (159 ezer forintért) viheted. Az 512 GB OLED 569, míg az 1 TB OLED 679 euró (215, illetve 257 ezer forint) lesz. A két utóbbi készülék 2023. november 16-a este 7-től válik elérhetővé.

Nem véletlenül fejlesztenek – erős a konkurencia:

Megjelent a Lenovo Legion Go, és pofátlanul olcsóbb, mint vártuk

×