Ismét eltolták egy új, sokak által várt Star Wars játék megjelenését. Így hát erre az évre marad a Jedi: Survivor, mint egyetlen nagyágyú.

2023.11.09. – Videojátékok terén úgy gondolom, hogy nincsen szégyellnivalója a Star Wars-szériának. A legutóbbi Battlefront 2 is egy kiváló játék volt, ott szimplán csak a monetizáció miatt támadták a fejlesztőket a rajongók. S amint javítottak rajta a fejlesztők, egy szerethető címmé vált. Aztán ott van a KOTOR, ami most már szinte okoshűtőkön is játszható, hála egy nemrégiben lefuttatott újrakiadási hullámnak. Sőt, már egy hivatalos remakeről is beszélhetünk, aminek a megjelenéséről persze semmit sem tudni. A Jedi-sorozat pedig szabályosan kasszasiker, a legutóbbi Star Wars Jedi: Survivor is igencsak elnyerte a rajongók tetszését. Nagy valószínűséggel oda is érkezik majd még egy harmadik felvonás.

star wars

Így tehát, ha Star Wars játék a téma, nem kell úgy összerezdülnünk, mintha egy új film érkezne. Utóbbiak esetén ugyanis történtek sajnos megkérdőjelezhető rendezői döntések… Ám erre az évre nem csak a Jedi: Survivor volt betervezve, egy másik Star Wars címnek is érkeznie kellett volna. Persze itt nem egy AAA alkotásról van szó, hanem a Zynga új mobiljátékáról. Az Androidra, iOS-re és Nintendo Switchre fejlesztett Star Wars: Hunters 2023 év végére volt betervezve, viszont a legfrissebb hírek szerint csak 2024 elején próbálhatjuk majd ki.

Az ok egyszerű, a Zynga a „lehető legjobb felhasználói élményt” szeretné nyújtani a játékosoknak, így még kérnek plusz 2-3 hónapot a projekt befejezéséhez. Véleményem szerint ez szimpatikus lépés, ha emiatt tényleg komplett és kompakt játékot kapunk kézhez. Ám ha ennek ellenére is egy bughalmaz lesz az egész, sajnos az azt fogja jelenteni, hogy most még sehol sem tartottak és csak időt kértek maguknak… A Cyberpunk 2077 esetén tapasztalhattuk, hogy mire jó az, ha egy fejlesztést siettetnek…

 

A Star Wars: Hunters egyébként már 2021-ben kapott egy soft launchot pár kiemelt régióban, s akkor még úgy volt, hogy 2022-ben élesítik. Azóta eltelt több mint 2 év és ismét elhalasztották az éles premiert. Reméljük ez már az utolsó ilyen intézkedés és 2024 elején lezáródik a Hunters kálváriája.

Ezt olvastad már?

Azta! – 7 perces gameplay érkezett az Alone in the Dark reboothoz

×