A BioWare három év után először mutatott be új trailert a következő Mass Effect játékához. Neked mit árul el a játékról ez a rövid videó?

2023.11.08. – A BioWare új teaser előzetest és posztert jelentetett meg a következő Mass Effect játékhoz, amit a rajongók az egyszerűség kedvéért csak Mass Effect 4-nek hívnak. A stúdió korábban már tett utalásokat a franchise új részére, és ezek most egy trailerben csúcsosodtak ki.

A Mass Effect 4 teasere mindössze 30 másodperces.

A kamera lentről felfelé pásztáz benne egy karaktert, miközben az egy sötét folyosón sétál. A kép végül fejmagasságban állapodik meg és rámutat, hogy sisakot, illetve N7-es köpenyt visel. A figura elővesz egy pisztolyt, elfordul a kamerától, majd egy kapun keresztül elhagyja a folyosót. Mintha egy jármű, például egy repülőgép felé venné az irányt, de ez már nem tisztán kivehető, hiszen a kép elhomályosul, majd feketébe úszik, és megjelenik a Mass Effect felirat.

Egyelőre ennyi. Ennyit árul el a BioWare a játékból, aminek érkezését még 2020 végén, lassan három éve jelentette be. De legyünk türelmetlenek, hiszen az AAA játékok fejlesztése általában évekig tart, így teljesen reális, hogy csak ennyi idő elteltével kezdenek csepegni az információk és részletek. A korábban bemutatott poszterhez és kisvideókhoz képest mindenképpen frissítő hatása van az új előzetesnek, ami teljesen új tartalom és nélkülöz mindenféle visszautalást.

A BioWare az előzetest kísérő tweetben egy új posztert is megosztott, stílusosan november 7-én, vagyis az „N7 Napon”. Ezen ugyancsak az előzetesben szereplő karaktert látjuk, így már lehetnek fogalmaink róla, milyen is lesz a főhősünk a Mass Effect franchise következő felvonásában.

Játékmenetből származik a videó

A trailer megjelenésével kapcsolatban talán az a legfigyelemreméltóbb, hogy a Mass Effect projektigazgatója, Michael Gamble megerősítette: a videóban látható felvételek „in-engine” képek – írja a ComicBook. Ez azt jelenti, hogy a bemutatott, baromi részletes és látványos jelenet nagyrészt azt mutatja be, hogyan is fog kinézni a Mass Effect 4. És ez bizony bíztató – nem is kicsit.

Bár a BioWare és az EA végre mutatott valamit, a megjelenési ablakot egyelőre nem leplezte le. A következő Mass Effect premierje tehát – akármi legyen is a címe, mert ezt se árulták el – esélyes, hogy még nagyon messze van. A BioWare következő kiadványa egyébként biztosan nem ez, hanem a várhatóan 2024-ben megjelenő Dragon Age: Dreadwolf lesz.

Úgyhogy egyelőre csak álmodozni tudunk, milyen lehetne az új Mass Effect:

Ilyen csodálatos lehet a Mass Effect Unreal Engine 5-ben – itt az új sci-fi techdemó

×