Ugyan pontos dátumot még nem ismerünk, de nagyon úgy fest, hogy még idén megérkezik a What If második évada a Disney+-ra.

2023.11.07. – Ha nagy kedvelője vagy az MCU-nak, vagy csak úgy összességében a Marvel képregényeknek, a What If sorozatot Neked találták ki. A magyarul „Mi lett volna ha…” címmel futó sorozat elrugaszkodik az MCU-ban ismert kánontól és új történetszálakat vázol fel. Ott volt példának okáért az a rész, amiben Carter ügynök kapja meg a szuperkatona-szérumot és válik Carter Kapitánnyá (hogy miért nem Britannia Kapitány lett, az még mindig talány). Steve Rogers pedig nem Amerika Kapitány lesz ebben a világban, hanem Hydra Stomper, aki egy hatalmas fém páncélban megy szembe a nácikkal. A lényeg tehát, hogy a What If-ban gyakorlatilag bármi megtörténhet, itt tényleg csak az írók fantáziája szab határt a sztorinak. Ha két karakter történetét össze tudják szőni, akkor nagy valószínűséggel meg is teszik, az eredmény pedig a legtöbb esetben egy epikus narratíva.

Az első évadot nagyon kedvelték a rajongók, így nem is volt kérdés, hogy a Disney elkészíti a folytatást. A sorozatot egyébként exkluzívan a saját platformjára készítik, így Disney+-on volt látható az első felvonás és lesz majd látható a második is.

what if

Na, de hol a második évad?

Azt azonban még pontosan nem tudni, hogy mikor. Egészen eddig abban a hitben voltunk, hogy 2023-ban már megtekinthető lesz a What If második évada. Ám ugye ez még nem történt meg… Így pedig lassan eltelt két év az első és a második évad között, ami meglehetősen kellemetlen a rajongók oldaláról nézve.

Valószínűleg ezért is érezte úgy a Disney, hogy most már mondaniuk kell valamit, hiszen elkezdett zúgolódni a nagyérdemű. A napokban hivatalosan bejelentették, hogy a holiday (vagyis a karácsonyi ünnepek idején) szezonban fog megjelenni az új felvonás.

Egyébként Amerikában ez az úgynevezett Holiday Season már most elkezdődött, ám valószínűsíthetően ennél komolyabb időszakra tartogatja a puskaport a Disney. A fanok és médiaszakértők ezért is várják a What If második évadát karácsony környékére. Ekkor jó eséllyel mindenki otthon van, csomagbontogatás mellé meg pont tökéletes lesz az új, nyakatekert sztoricsokor. Kíváncsian várjuk!

Ezt olvastad már?

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

×