A vizuális hatások mellett FPS játékokban hatalmas szerepe van a hangoknak is. A Counter-Strike széria sem kivétel ezek alól.

2023.11.05. – Több mint egy hónapja, hogy hivatalosan is elstartolt a Counter-Strike 2. Az alapvető, látványos változásokon kívül rengeteg apróságon is módosítottak a fejlesztők. Ide sorolhatjuk a hangokat is, melyek egy teljesen új rendszerre épülnek a Valve „friss” FPS játékában. Néhány rajongó hamar megszokta ezeket, mások azonban azóta is szenvednek a helyes beállításokkal. Sokan azt sem tudják, hogy melyik beállítás pontosan mit is csinál. Kezdjük is ezek tisztázásával:

  • EQ Profile: Crisp – EQ, azaz Equalizer, többsávos hangszínszabályzó. Segítségével kiemelhetőek vagy elnyomhatóak bizonyos hangszínek, legyen szó akár a mélyekről, akár a magasakról. A Valve ezekből több profilt is készített. Az egyik ajánlott ezek közül a Crisp. Segítségével jobban hallhatjuk a lépéseket, miközben a fegyverek „basszusa” kevésbé lesz zavaró.

    • Ezen kívül érdemes lehet megpróbálkozni az EQ Profile: Smooth profillal, ha túl zavaróak a Counter-Strike 2 hangjai.

  • L/R Isolation at 0% – Ez a valódi fül működését utánozza. A valóságban, ha a bal irányból érkezik hang, mindkét fülünk érzékeli, ám a bal fül erősebben, hangosabban és pár pillanattal előbb. Ez a 0% állás. Ha 100%-ra tesszük, akkor a bal oldalról érkező hangokat KIZÁRÓLAG bal oldalon halljuk, teljesen természetellenes módon. A 0% az ajánlott, de 20-60% közötti értékekkel is meg lehet próbálkozni.

  • Perspective Correction: YES – Ez tovább javítja a 3D érzetet, a látószögnek megfelelően alakítja a hangokat.

    • Meg lehet próbálkozni Perspective Correction: NO beállítással is, ha VR szemüveggel játszanánk (ez még nem lehetséges) vagy, ha nagyon-nagyon közel ülünk a monitorhoz.

Milyen Counter-Strike 2 hangbeállításokat használnak a profik?

Szerencsére ez a kérdés nem csak bennünk merült fel, így ThourCS alapos gyűjtésbe kezdett. A legtöbb profi játékos a Natural EQ Profilt használja, 0%-os L/R Isolation értékkel. A Perspective Correction is a legtöbb esetben bekapcsolt állapotban figyel a menüben. A fenti tweetben az egyes profi játékosok egyéni beállításait is megtalálod, ha úgy könnyebb lenne a választás.

Már a láthatatlan játékosok is megérkeztek Counter-Strike 2-be

 

×