Az elmúlt egy hónapban igazán sokszínű hibajelenségeket szúrtak ki a játékosok Counter-Strike 2-ben. A lista tovább folytatódik.

2023.11.02. – A Valve szeptember végén hivatalosan is új korszakba léptette a Counter-Strike szériát. Közel fél évnyi teszt után a CS:GO helyére érkezett a egyszerűen csak Counter-Strike 2 néven futó cím. A felhasználók egy része már március óta próbálgathatta az újdonságokat, a legtöbben azonban csak augusztus végén jutottak be a tesztre. Papíron az új verzió mindenben jobb. Sokkal fejlettebb játékmotor, sokkal pontosabb sub-tick rendszer és rengeteg megújított mechanika várja a játékosokat. A valóság azonban teljesen mást mutat és erről bizony a Valve is tud.

A cég emberei ritkán nyilatkoznak, így meglepő volt, hogy a PCGamerrel kivételt tettek. Elárulták, hogy várhatunk egy új fegyvert is, de először a problémákat kell kijavítaniuk. A fejlesztők tudnak a sub-tick és az animációk okozta hibákról, csúszásokról, keményen dolgoznak ezek kijavításán. A csalókérdésről nem tettek említést, pedig a jelek alapján a cheaterek sem javítanak a meccsek élvezhetőségén. Az elmúlt órákban pedig egy olyan hibajelenség bukkant fel, mely akár körök sorsáról is dönthet.

Láthatatlanná válhatnak a Counter-Strike 2 játékosok, akár teljesen véletlenül is

A játékosok már korábban is jelezték, hogy láthatatlan ellenfelekbe futottak bele a Counter-Strike 2 szervereken, ám az okát eddig nem sikerült kideríteni. A napokban azonban reprodukálható módon sikerült előidézni a jelenséget. A játékosok modellje láthatatlanná válhat, ha Molotovot tart a kezében és dupla zoommal nézi az ellenfél. A fenti videóban ezt prezentálja is ThourCSAz összes CT/T modellel ezt csinálja a játék, Scout és AWP esetén is ez a jelenség, illetve 10/10 alkalommal meg is ismételhető, mindenkinél előforduló bug. Remélhetőleg a Valve fejlesztői hamar orvosolják a problémát. Szerencsére ilyen téren felkészültek, nagy rá az esély, hogy már az elkövetkezendő napokban érkezik a hotfix.

Borító: YT

Újabb banhullám Counter-Strike 2-ben, millió forintos raktárak is repültek

×