A Counter-Strike fejlesztői ritkán szólalnak meg a publikum előtt. Ezúttal kivételt tettek, rengeteg hasznos információt megtudhattunk az interjúból.

2023.10.29. – A Valve éppen egy hónapja törölte el a CS:GO-t a föld felszínéről egy frissítés formájában. A Counter-Strike 2 tényleg technikailag egy egyszerű frissítés volt, ám a valóságban inkább új címként tekinthetünk rá. A játékmotor teljesen kicserélődött, az ósdi Source játékmotort a Source 2 váltotta fel. Ezen kívül a füstgránátok is megújultak, a vásárlási menü sem maradt a régi, de a meccsekbe bevihető fegyverek száma és mikéntje is átalakult a Loadout rendszernek köszönhetően.

Egyet azonban biztosan kijelenthetünk. A Valve ritkán nyilatkozik a játékaival kapcsolatban, Reddit bejegyzések alatt is csak elvétve jelennek meg. Ez néha jól jöhet nekik, ám olyan kritikus startoknál, mint a Counter-Strike 2 bizony nem jönne rosszul egy kis extra kommunikáció. Jelen pillanatban a játék nincs a legjobb állapotban. Nem csak a gépigény nőtt meg, de a szerverek, az animációk és a hitbox viselkedésével is vannak még problémák. A programozók heti szinten jelentkeznek frissítésekkel, ám messze lehet még az út vége. Hétvégén azonban meglepetésként robbant a bomba, hogy az egyik neves külföldi magazinnak interjút adtak CS2 fejlesztői.

Erre számíthatnak a Counter-Strike 2 játékosok

Szerencsére gabefollower össze is gyűjtötte nekünk a legfontosabb kijelentéseket:

  • A fejlesztők tudnak a sub-tick és az animációk okozta hibákról, csúszásokról – keményen dolgoznak ezek kijavításán
  • A Premier a játék legnépszerűbb módja, ez még őket is meglepte
  • Nem gondolják, hogy egy hosszabb béta jót tett volna a játéknak, hiszen jelenleg sokkal több visszajelzést kaphatnak
  • Nagy eséllyel előbb-utóbb biztosan érkezik egy új fegyver a játékba
  • Az Arms Race és egyéb, ideiglenesen kikerült játékmódok is visszatérnek majd a jövőben
  • 10 év múlva a Counter-Strike 2 teljesen máshogy nézhet majd ki

Jelenleg tehát ennyi extra, hivatalos fejlesztői információval kell beérnünk, remélhetőleg a jövőben még nyitottabb lesz a cég.

Borító: YT

Több pályán is alakítottak a Counter-Strike 2 fejlesztői – Ezek változtak

×