Trilógiává bővül a Terrifier. A középső része annyira durva, hogy rosszul lettek tőle a nézők a moziban. A bohóc horror 3. része se lesz szolidabb.

2023.11.04. – Annak ellenére is tabudöntögető a Terrifier 3. első, kiszivárgott előzetese, hogy senkit se látunk meghalni benne. A bohóc horror láthatóan karácsonyi sztorival folytatódik, és rögtön egy kisgyerek halálára utalgatnak benne. Bár nem tudni, hogy ezt a visszataszító húzást a végleges filmben is elsütik-e, elég erős rajt: jól kiteríti a lapokat, hogy mire lehet számítani.

Forrás: Epic Pictures Group

A Terrifier franchise-ra az első film megjelenése után még nem igazán figyelt fel a világ horror műfajért rajongó része. Alacsony költségvetéssel (35 ezer dollár) készült slasher volt, ami poros mozikban, majd az internet eldugott bugyraiban lappangot, csigatempóban gyűjtve magának a fanokat. A központi figura egy gonosz lélek által megszállt bohóc, amivel sikerült is beletenyerelni sokak rejtett fóbiájába. Mivel csomóan rettegnek az ilyen karakterektől, a bohóchorror jó téma, viszont a Terrifier antagonistája több mint ikonikus fizimiskát kapott. Ha nem csinál semmit, csak mosolyog, akkor se lehet elfelejteni. Soha.

Milyen lesz a bohóchorror folytatása?

Damien Leone író-rendező azzal tette ismertté a karaktert az egész glóbuszon, hogy készített egy minden elképzelést felülmúlóan gusztustalan második részt. A filmre még azok is felfigyeltek, akiket taszít a horror, hiszen ismertté vált (vagy ügyesen eltúlozta a marketing), hogy a moziból menekülnek róla az öklendező nézők. A hírnév megtette a hatását: low budget, alig vetített kaszabolós horror létére 15,4 millió dollárt kaszált a jegypénztáraknál.

Mivel más független ocsmánykodásokhoz (és az első rész 416 ezer dollájához) képest óriási bevételt termelt, elég hamar bejelentették a harmadik felvonást, ami az ígéretek szerint persze sokkal látványosabb, sokkal durvább lesz. Az alkotók ügyesen adagolják az egyelőre előkészítés alatt álló film információit. Az első előzetes például csak a november 1-jén újra mozikba küldött Terrifier 2 előtt látható. Az egyik ilyen vetítésen többen felvették a videót, ami így – nem túl acélos minőségben, de azért jól kivehetően – felkerült a legnagyobb videomegosztó oldalakra is. Egyértelmű, hogy film ezúttal a karácsonyért fog eljönni: Art, a bohóc vélhetően kinyírta a Mikulást, hogy a helyére lépve gyanútlan családok meghitt otthonában vadásszon tovább az áldozataira.

Az új történetben az eddigi főhős, Sienna (Lauren LaVera) is visszatér, de ennél többet egyelőre nem tudni a sztoriról. A film várhatóan 2024. október 25-től kezdi el hánytatni a mozik közönségét.

Ja, és még egy horror játék is benne van a pakliban:

Játék készül a horror alapján, ami miatt mentőt kellett hívni a moziba

×