Úgy tűnik, nincs jobb reklám egy öklendező nézőtérnél – az új slasher horror bankot robbantott a gusztustalankodással és nevezik a legnagyobb díjra!

Minden idők talán legrémületesebb bohóca komoly meglepetéssikert aratott: az alacsony költségvetésű horror eddig a napig

NEGYVENSZER annyi pénzt hozott, mint amennyibe került.

Arányaiban a low budget kaszabolás a legjobb biznisz egy filmstúdiónak: az sem vágja hanyatt őket, ha földbe áll a film, viszont ha betalál és virális tartalommá válik – például a nézők körében okozott rosszullétek miatt – sokszorosát hozza vissza a ráfordított pénznek.

Forrás: IGN

A producereket mindig csak egy cuki mozaikszó, és a mögötte lévő százalékos adat érdekli. Ez a ROI (Return of Investment), ami a befektetés megtérülését mutatja. Ha jó a ROI, a stúdió happy, de ha a ROI olyat mutat, mint a gonosz lélektől megszállt parabohóc esetében, akkor a legdrágább pezsgőért zavarják boltba a gyakornokot.

dafoes terrifier 2 2022 dir damien leone #terrifier #horror #s #blood tw #clown tw #flashing gif tw WELCOME TO DAILYFLICKS @dailyflicks

A mozifilmek bevételeit követő Boxofficemojo szerint

a Terrifier 2 lélektani határhoz érkezett: világszerte már több mint 10 millió dollárt (4.000.000.000 forintot) hozott a mozikban!

Mivel a film gyártására mindössze 250 ezer dollárt költöttek (egy közepes magyar film sem kerül többe), már most 40-szeres bevételnél jár. Ha úgy számolunk, hogy egy mozifilm marketingköltségei kb. ugyanannyiba kerülnek, mint a készítése, akkor is hússzoros bevétel. De reklámra szerintünk nem fordítottak sokat: elég volt hírverést csapni abból, hogy szívbetegek és gyomorproblémákkal küzdők kerüljék, mert sokan lettek rosszul az amerikai vetítéseken.

Forrás: Bloody Disgusting

Ami ezután jön, áprilisi tréfának hat. De nem az…

A Gaming Bible kiszúrta: a 666 filmstúdió (tényleg ez a neve) filmjét forgalmazó Bloody Dusgusting kiadó (ennek is) rádobott egy lapáttal a Terrifier 2 „jó hírére” azzal, hogy nevezte az idei Oscar mezőnybe. A társalapító Brad Miska szerint persze semmi esélyük, de nem bírja magába fojtani a röhögést, ha elképzeli, hogy

a filmet kénytelenek végig ülni az Oscar-díjakról szavazó Amerikai Filmakadémia tagjai.

A Terrifier 2 úgy ért el tízmillió dolláros bevételt (alig több mint egy hónap alatt), hogy Észak-Amerikán kívül eddig csak Ausztráliában és Oroszországban mutatták be. Ekkora hisztéria után szerintünk lassan a világ más tájain sem vonakodnak forgalmazni, így hasonló hódító útra indulhat, mint anno a szintén sokat vitatott Fűrész-filmek. A rendező Damien Leone egyébként bejelentette, hogy készen áll a harmadik Terrifier forgatására, de szerinte rögtön felvesznek egy negyedik részre való anyagot is.

Már az előzetesen lehidaltunk – itt tudod megnézni:

Beájulnak a nézők ettől az új horrortól: mentőt is kellett hívni a moziba!

 

×