A League of Legends MMO jelenleg az egyik leginkább várt online játéka a piacnak. Most egy srác bemutatta, hogy elég két hét a fejlesztésre.

2023.11.04. – Runeterra világa hatalmas. Az elmúlt 14 évben őrületesen nagy mondakört hozott létre a League of Legends-ben. Erre ráébredtek relatíve gyorsan, ami ahhoz vezetett, hogy teljesen átírták a játék kánonját. A Summoner’s Rift név például oda vezethető vissza, hogy eredetileg a League of Legends karaktereit úgynevezett idézők (tehát Summonerek) küldik a pályára és így mérik össze erejüket, s tudásukat. Nos, ez egy ideig működött, viszont rájöttek a fejlesztők, hogy ennél sokkal több van a LoL-ban. Megalkották hát Runeterrát, a hősök masszív háttértörténeteket kaptak, az idézők pedig mentek a kukába. Immáron csak a fő 5v5 játékmód neve utal a régi időkre, amit egészen jó érzés, hogy megtartottak a Riot Games fejlesztői.

lol

Viszont minél nagyobb és sokszínűbb egy világ, annál több mindent követelnek a rajongók. Egy idő után olyan masszív lore göngyölödött fel, hogy indokolt volt MMO irányba terelni a projektet. Közben megjelent a TFT, a Legends of Runeterra, utóbbi pedig még tovább szélesítette a történetet. Nem lehetett tovább húzni, 2020 decemberében bejelentette a Riot, hogy érkezik a hivatalos LoL MMO. Hogy pontosan ez lesz-e a címe, azt nem tudni, de az biztos, hogy Runeterra lesz teljesen bejárható.

A projekt igencsak ambiciózus, nem is lehet majd számítani még rá jó pár évig. Ezt a Riot is megerősítette, kaptunk addig szomjoltóként egy Arcane sorozatot a Netflixre. A sorozat jövőre új szezont kap, bár arra is decemberig kell várni.

S hogy miért húztam ezt szét ennyire?

Azért, mert ugyan egy MMO elkészítése rettenetesen hosszú időt vesz igénybe és ezt érdemes szem előtt tartani a következők tükrében. Egy srác félelmetesen nagyot alkotott, lényegében két hét leforgása alatt elkészítette a teljes LoL MMO alapját.

A munkájához a Map of Runeterra oldalon találhat világtérképet használta. Felvitte egy 3D tervező programba, elkészítette a mélységi rajzot, majd az így kapott pályának pixeleit feljavította.

 

Eleinte egy hét alatt akarta letudni a projektet, viszont rájött, hogy az erős vállalás lett volna. A határidőt kitolta két hétre és elkészítette Runeterra világának teljes, bejárható verzióját. A városok ugyan felületesek, de ha valaki nem tudja kivárni a hivatalos megjelenését, körbe nézhet Runeterrán, ha szeretne. A „két hetes LoL MMO” letölthető bárki számára.

Ezt olvastad már?

Két suhanc nem csak a TheVR-t, hanem a komplett magyar Twitchet is rommá verte

×