Kiderült, meddig kell várnod a House of the Dragon 2. évadjára. Az HBO Max kihasználja a sztrájk miatt keletkező űrt és előbb tűzi műsorra.

2023.11.03. – Remek hírek, Trónok harca rajongók! A legendás sorozat előzménytörténetét feldolgozó Sárkányok háza készítői végre elárulták a második évad megjelenési ablakát. Nagyon kellemes meglepetés, hogy a vártnál előbb folytatódik a sorozat.

A House of the Dragon a tavalyi év egyik legnagyobb sorozatslágere volt. Az elátkozott homályosítgatás ellenére is pazar látvány, a remekül megírt történetszálak, illetve a többségében elsőosztályú színészi alakítások (főleg Paddy Considine, Emma D’Arcy és Matt Smith érdemel pacsit) magas polcra tették a sorozatot (IMDb: 8.5). Ez annak ellenére is igaz, hogy a Game of Thrones balul sikerült lezárása óta lappangó rajongói frusztráció Metacriticen 5.4-ig húzta le a Sárkányok háza értékelését.

Mindenkinek nem lehet megfelelni.

A Sárkányok háza első, tízrészes évadja tavaly augusztusban debütált és október végéig néztük. Olyan bazi sokan, hogy már rögtön a premier másnapján bejelentették: lesz folytatás. A nézettségi rekordokat döntögető előzménytörténet 200-300 évvel játszódik a Trónok harca cselekménye előtt, abban a korszakban, amikor a Targaryen család egyesíteni akarta – persze a saját koronája alatt – a hét királyságot. A Westeros névre keresztelt kontinens felügyeletéért folytatott háború csak most izzik fel igazán – köszönhetően a sorozattörténelem egyik legnagyobb cliffhangerének, amivel az első évad zárult.

Forrás: HBO

Ekkor érkezik a Sárkányok háza 2. évadja

Az HBO éppen a minap tartott sajtótájékoztatót New Yorkban, ahol Casey Bloys hálózati igazgató közölte, mikor adják le a második évad első részét. A bejelentést egy exkluzív, csak a jelenlévő újságíróknak bemutatott előzetes kísérte. Ennek nyilvános megjelenésére 1-2 héten belül számítunk, addig viszont az új részek premierjén csámcsoghatunk. Mivel az első évad augusztusi rajtot kapott, sokáig azt hihettük, a következőt is nyár végén fogják indítani. Erre cáfolt rá Bloys még februárban, amikor közölte: 2024 nyarának elején számíthatunk a sorozat következő felvonására. A Variety szerint a csütörtöki sajtótájékoztatón is ezt erősítették meg, így immár hivatalos, hogy 2024 júniusi premier lesz –

már csak az a kérdés, hogy ezen belül melyik hét melyik napján.

A House of the Dragon 2. évadának rajtja annak ellenére érkezik az első bemutatójához viszonyítva hónapokkal korábban, hogy az idei év nagy részében előbb az amerikai forgatókönyvírók, majd a színészek is sztrájkot hirdettek. Előbbi azért nem akadályozta a Sárkányok házát, mert minden sorral elkészültek a munkabeszüntetés előtt, utóbbi pedig azért, mert a House of the Dragon szereplőgárdája nem amerikai, hanem brit. Mivel a sztrájk szinte minden jövőre érkező, részben, vagy egészben amerikai produkciót odébb tol a naptárban, az HBO hatalmas húzással teszi korábbra a premiert. Könnyen lehet, hogy ez lesz az egyetlen nagyszabású produkció streamingen a jövő nyáron. Még az is nézni fogja, aki eddig nem akarta.

Azért nem minden arany, ami fénylik:

Szomorú, de igaz: Rövidebb lesz a Sárkányok házának 2. évada

×