A Microsoft alkalmazottainak egy jelentős része elveszíthet egy fontos juttatást, az ingyenes Xbox Game Pass Ultimate előfizetést. Nagyon nem örülnek.

2023.11.03. – Nem tudom, hogy tudtad-e, hogy aki a Microsoft alkalmazottja, az kap egy igen érdekes béren kívüli juttatást is a fizetése mellé. Méghozzá ingyenes Xbox Game Pass Ultimate előfizetést. Sajnos azonban ez úgy tűnik, hogy az alkalmazottak egy részének csak eddig járt ez az ajándék. A Microsoft munkatársai nemrég arról számolnak be, hogy hamarosan elveszítik az Xbox Game Pass Ultimate ingyenes hozzáférést, aminek nyilván nem örülnek. Eddig a Microsoft állandó dolgozóinak ingyen járt az előfizetés, ami jelenleg valamivel több mint 200 dollárt ér évente.

2023 szeptemberében a Game Pass havi ára 1, illetve 2 dollárral emelkedett a Game Pass PC és Ultimate esetében. Az Xbox vezetője, Phil Spencer aztán ismét figyelmeztetett, hogy a jövőben elkerülhetetlen lesz egy újabb Game Pass áremelés, kijelentve, hogy nem az Activision-Blizzard felvásárlása miatt. Sokak számára azonban úgy tűnik, hogy a techóriás talán más módon igyekszik visszanyerni a 68,7 milliárd dolláros költség egy részét.

Viszlát Game Pass

A The Verge szerint a Microsoft munkatársai nemrég értesültek arról, hogy 2024 januárjától elveszítik az ingyenes Xbox Game Pass Ultimate juttatásukat. A vállalat belső boltjában azonban kedvezményes áron vásárolhatnak majd 12 hónapos előfizetést. Ez a változás azt a 238 000 Microsoft alkalmazottat érinti, aki nem része az Xbox vagy a Microsoft Gaming részlegének. A vállalat ettől függetlenül ezzel évi 50 millió dollárt takaríthat meg. Az érintett alkalmazottak persze eléggé felháborodtak, mire Phil Spencer azt mondta: nem tudott a változásról, és utána fog nézni.

Az Xbox Game Pass Ultimate ingyenes hozzáférésének elvesztése valószínűleg nagyon fáj a 238 ezer alkalmazottnak, főleg miután sikeres lett a felvásárlás. A dolog azt eredményezheti, hogy egyre több Activision-Blizzard cím jelenhet meg a Game Passban. Hát, mostantól nekik is fizetni kell majd érte, mint bárki másnak.

Ezt láttad már?

Két suhanc nem csak a TheVR-t, hanem a komplett magyar Twitchet is rommá verte

×