A Comedy Wildlife Photography állatfotó-pályázatának idei döntősei nagyon kitettek magukért: snájdig majom, Kovácsék, rockkenguru.

2023.11.02. – Ha eddig lemaradtál volna az infóról, létezik egy állatfotó pályázat, amit kifejezetten szórakoztató céllal találtak ki. A lényege, hogy profi vagy akár amatőr fotósok olyan képeit fogadja, amelyeken az állatok a természetes életterükben láthatók, és

teljesen maguktól – értsd: külső ráhatás nélkül – valami nagyon vicceset csinálnak.

A Comedy Wildlife Photography Awards a világ talán legkreatívabb fotópályázata. Borzasztóan fontos benne a hitelesség és a valódiság, meg az, hogy a Föld biodiverzitásának megőrzésére irányítja az emberek figyelmét. Utóbbi érdekében egyébként adományokat is gyűjt a kezdeményezés mögött álló Whitley Fund for Nature alapítvány. A szervezet a fennállása óta 20 millió angol fontot (kb. 8,8 milliárd forintot) fordított 80 ország mintegy 200 természetes környezeti területének konzerválására. Egyszeri vagy rendszeres támogatásokat itt fogadnak.

És most, lássuk a medvét! Ja, az pont nincs, de akkor az összes többi vicces jószágot! Íme, a 15 (szerintünk) legviccesebb állatfotó a Comedy Wildlife Photography 2023 döntősei között:

„Naaa, kuc-kuc…”

„Hé, teszed le a söröm!”

„Szabad egy táncra?”

„Kovácsék vagyunk, a szomszédból. Sokáig tart még a buli?”

Új haver szeretné, hogy te is érezd a Csit.

„Nem én voltam.”

„Úúúgy elszívnálak…”

„Add vissza a kontrollert! Enyém.”

„Vajon kihúztam a kávéfőzőt indulás előtt?”

„Buu!”

Hétfő 7:25.

„I’m on a… HIIIIIGHWAY TO HELLL”

„Utoljára mondom: húzz a p*csába!”

„Van tüzed?”

„Kisasszony, közös életünk hátralévő része… most kezdődik.”

„Egy vicces állatfotó hihetetlenül hatékony, mert nincsenek megértési akadályok vagy tabuk, amelyeket le kell küzdeni. Megragadja az antropomorfizmus (nagy szó!) ösztönét, amely jól dokumentáltan az emberi empátia egyik legerősebb kiváltó oka. Ahhoz, hogy valóban megértsük az állatokat és az őket érintő problémákat, együtt kell éreznünk velük, mint ugyanannak a bolygónak a lakótársaival” – vallják a The Comedy Wildlife alapítói. Egyszerre hasznos és kedves munkájukról az angolosok itt tudhatnak meg többet – további mókás képek kíséretében.

Nézd meg a tavalyi állatfotó-gyűjtemény legjobbjait is:

NEM Photoshop: a legjobb vicces állatfotók, amikről senki sem hinné, de VALÓDIAK

×