Hamarosan megérkezik a poltok polcaira az Avatar: Frontiers of Pandora. S most végre az is kiderült, hogy milyen gépigénnyel rukkoltak elő a fejlesztők.

2023.11.02. – A 2009-es Avatar minden idők egyik legsikeresebb mozija. James Cameron álomvilága egy pillanat alatt elvarázsolt mindenkit, alig győzték költeni a pénzt a moziba vágyók a pénztáraknál. Nem volt kérdés, hogy jön-e folytatás, inkább csak azt nem lehetett tudni, hogy mikor. Végül egészen 2022-ig kellett várni a legújabb pandorai kalandra, ami ugyan bevétel terén nem ért fel az első epizódhoz, így is a filmtörténet egyik legsikeresebb alkotása lett. Összesen öt részt terveznek Cameronék, a harmadik epizód munkálatai például már folynak, s leghamarabb 2025-ben a nagyérdemű is láthatja majd a filmvásznakon.

Egy ilyen sikeres franchiset viszont ahol csak lehet, érdemes rendesen megfejni. Már az első rész is kapott videojáték-adaptációt, s most a második rész kapcsán is jön egy Avatar játék. Annyi különbséggel ezúttal, hogy most nem a film eseményeit játszhatjuk majd végig, hanem csak a film világa adja majd a játszóteret.

 

Az Avatar: Frontiers of Pandora egy belsőnézetes kaland lesz Pandorán. Saját Na’vi karakterünket irányíthatjuk majd, és ismét a gonosz emberek lesznek a problémák forrásai. Gyönyörű és hatalmas játékra kell készülni, aminek sajnos hátulütője is lesz.

Komoly vasat várnak el a fejlesztők

A PC-s felhasználóknak fel kell majd kötniük a gatyájukat, ugyanis gépigény terén igencsak komoly vasat kell majd letenni az asztalra, hogy jó minőségben fusson a cím. A minimum követelményekhez is már egy GeForce 1070-es kártya kell majd, de az ajánlotthoz már RTX 3060 Ti-t javasolnak.

avatar

Persze ez csak a jéghegy csúcsa, itt még nem volt szó az egyéb berendezésekről, na meg a fullos minőségről. Itt is megkövetelnek már legalább 16 giga RAM-ot a fejlesztők, valamint majd’ 100 giga tárhelyet.

A fullos élményért már mélyen a zsebünkbe kell tudni nyúlni, Intel i7 12700K, vagy AMD Ryzen 7 5800X3D proci kell, hogy dolgozzon a vasban. Ezek mellé pedig egy csúcskategóriás RTX 4080-at, vagy Radeon RX 7900 XTX-et kell tudnunk felmutatni. Ha ezek rendelkezésre állnak, akkor tud csak 4K 60 FPS-t a cím.

A nyílt világú Pandora-kaland decemberben érkezik, így ideális karácsonyi ajándék lehet azoknak a rajongóknak, akik képesek felmutatni a fent listázott igényeket.

Ezt olvastad már?

November 2-án elstartol a Modern Warfare III – MINDENT a 2023-as Call of Duty-ról

×