Hamarosan kirekesztettek lesznek azok, akik a GTA, vagy bármely más Rockstar játékot régi operációs rendszereken futtatják PC-jükön.

2023.10.31. – A héten megjelenik a Beatles utolsó, eddig még sosem hallott, vagy kiadott száma. Ez igencsak feltüzelte a zenei világot, ám a témában megszületett posztok kommentszekciója is bizony aranybánya tud lenni. Eddig a legjobb komment, amit a témában olvastam, hogy „még a Beatles is előbb ad ki új számot, minthogy megjelenik a GTA 6”. Bónusz komikus fűszer, hogy a Beatles 1970-ben zárta le hivatalosan a pályafutását. S most, 53 évvel ezután, ismét róluk beszélnek, a GTA 6 meg sehol.

A jelenlegi Grand Theft Auto ciklus még mindig az ötödik részhez köthető, aminek a motorján kiválóan pörög az Online is. A játék már több mint 10 évvel ezelőtt jelent meg PS3-ra és Xbox 360-ra. Na most azóta már váltottunk egy egész konzolgenerációt, s a jelenleginek is már majd’ a felén túl vagyunk. A GTA V mindenre megjelent már, amire csak tudott, lassan már azon sem lepődnénk meg, ha okoshűtőkön is játszhatóvá válna.

Rossz hír a régi motorosoknak

Viszont figyelni kell, hogy milyen operációs rendszert telepítünk a hűtőnkre, ugyanis a Rockstar hamarosan megszünteti a játékainak a támogatását a régebbi rendszereken.

A Rockstar Games a napokban bejelentette, hogy a játékaik hivatalosan csupán csak 2024. januárjának végiéig lesznek játszhatók Windows 7 és Windows 8-on.

Azok tehát, akik jelenleg is még ezeket az oprendszereket nyüstölik, hamarosan váltásra lesznek kényszerítve, ha szeretnék pörgetni a Rockstar játékait. Az új frissítések például biztosan nem lesznek elérhetők jövő év februárjától, ami például komolyan érinti a GTA Online játékosokat.

gta

Sőt, maga a Rockstar Launcher sem fog rendeltetésszerűen működni az előbb említett idősebb operációs rendszereken. A cég azt ajánlotta az érintett felhasználóknak, hogy „minél hamarabb” lépjék meg a rendszerfrissítést, feltehetően azért, mert már a közeljövőben elkezdenek visszavenni a Windows 7 és 8 támogatottságából.

Pozitívum, hogy ez nagy valószínűséggel csak a játékosok 0,01%-át érinti, hiszen már maga a Microsoft is beszüntette a Windows 7 támogatását 2020 januárjában. Persze ettől még nem árt odafigyelni!

Ezt olvastad már?

Halálra rémült gamerek – 10 horrorsztori, ami játék közben történt

×