Ilyen, amikor a horror átjön a kijelzőn, és rád hozza a frászt: óriási véletlenek, váratlan fordulatok, amelyek évekre rémálmokat okoznak.

2023.10.31. – Egy játék akkor jó, ha izgalmas, de amikor jeges rémületet okoz, az túlmegy minden határon. A késő este és a horror jó kis kombó egy kellemes borzongáshoz, de vannak esetek, amikor még csak horror se kell. Elég egy véletlen egybeesés, vagy az, hogy a játékban valami igazán váratlan reakciót váltasz ki és máris asztalt felrúgva ugrasz ki a hajad alól. Ilyesmit éltek át az alábbi redditezők, akik felelevenítették, hogy gyerekként, vagy akár felnőttként hogyan hozta rájuk a frászt egy horror, vagy épp’ ellenkezőleg: egy látszólag ártatlan játék. Köszi a segítséget a gyűjtéshez, GameRant!

10. Outlast

Ezt a sztorit u/naggoh osztotta meg. A jövőben valószínűleg kétszer is meggondolja, hogy mikor kapcsolja be az amúgy is elég rémisztő Outlast játékot. Mondjuk, ha minket kérdez, előre megmondtuk volna neki, hogy ezt a címet ne egy viharos őszi éjszakán próbálja ki. Egy gamer sincs, aki fel lenne készülve rá, hogy a játék – látszólag – kihat a valóságra. A redditező az eleve ijesztő game-re meredve nem számított rá, hogy egy a nyitott ablakon át érkező széllökés hirtelen az arcába robbant egy levelet. Éppen akkor, amikor a játékban is ijesztő kültéri helyszínen tartózkodott. Magára is rántott egeret, billentyűzetet, mindent. Nem lettünk volna a helyében.

9. The Sims

Ha valamilyen játéktól nem számítunk jeges rémületre, az a Sims, de időnként azért rád hozhatja a frászt. Pláne, ha gyerek vagy. Egy azóta törölt felhasználóval meg is történt: azt írta, mindössze kilenc éves volt, amikor a játékban úgy döntött, gyújt egy kis tüzet egy leterített szőnyegen. Csak meg akarta nézni, milyen a Simsben a virtuális tűz, de aztán – még egyszer: csupán 9 évesen – végignézte, hogy az általa heccből lobbantott lángok hirtelen átterjednek az egész házra és végeznek minden benne lakó Simmel. Végülis jó lecke volt: nem jutott eszébe a valóságban is játszani a tűzzel.

8. Animal Crossing

Ha a The Simstől se, az Animal Crossingtól végképp’ nem számítasz horror eseményre. Nos, u/oddballAstronomerrel megtörtént a váratlan, ami gyerek fejjel nagyon rémisztőnek tűnt. Mint írja, ő is belefutott abba az agresszív figyelmeztetésbe, hogy ne kapcsolja le a GameCube-ot mentés közben, mert lesz nagy ejnye-bejnye. Persze megtette, és amikor legközelebb belépett, az addig boldog, mosolygós karaktere hirtelen összevert, csóró falusivá változott, erre azonnal halálra rémült, hogy mégis mi történt itt. Később persze megtudta, hogy csak a scummingot bünteti a játék ilyen módon, mégis, sosem felejti el az élményt.

7. Final Fantasy

A Carlyone mesélte sztoriban minden gamer egyik legrosszabb rémálma jelenik meg. A horror pillanat, amikor egy rossz mozdulat felülír, vagy egyenesen töröl egy mentést a játékból. Ráadásul MELYIKET! A redditező öccse egy barátjánál volt játszani, amikor az véletlenül rányomott a Finaly Fantasy 7 mentésére. A konzol kiírta: „Törli ezt a fájlt? Yes/No”. Carlyone öccsében megfagyott a vér, és azt sziszegte: „Bármit is csinálsz: ne nyomd meg, hogy ‘yes’!”. Erre a barát: „Mi? Yes?” és ösztönösen bökött. 300 órányi FF-mentés ment a kukába.

6. Eternal Darkness

A redditező campbellrama története hasonló pillanatot eleveníti fel, mint az előző. Régi történet: a Nintendo GameCube-ra kiadott Eternal Darkness az egyik legijesztőbb játék volt a piacon, de a horror hirtelen valósággá lett, amikor gamerünk a töksötét szobában játszotta. A teljes parában, amit a game-ből időnként váratlanul előtörő, azonosíthatatlan irányból érkező sikolyok súlyosbítottak, rányomott a memóriakártya formázásra. Mivel magánál sem volt a viharos éjszakán egyedül játszott Eternal Darkness utóhatásai miatt, csak nagyon lassan esett le neki, hogy épp’ minden játéka összes mentését törölte le egy rossz mozdulattal…

5. Metal Gear Solid

WillyDope sztorija azt a szitut idézi, amikor a játékban látott tartalom véletlenül tűpontosan ráhibázik a helyzetre, amiben éppen vagy. Ha sok órányi folyamatos játék után, kimerült aggyal tapasztalod meg, baromi ijesztő lehet. Azt a hatást kelti, mintha a játékod téged figyelne, és rád reagálna. A redditező a Metal Gear Solid 2-vel járt így. Annál a bizarr történetszálnál tartott, ahol Raiden anyaszült meztelenül rohangál, a játék meg elkezd glitchelni. Itt a feltűnik benne egy olyasmi figyelmeztetés, hogy „Ne ülj olyan közel a tévéhez! Egyébként nem kéne már aludni?”. WillyDope itt döbbent rá, hogy teljesen közelről bámulja a képernyőt és hajnali 3 óra van. Azonnal kilőtte a game-et.

4. Fatal Frame

Minden idők egyik legijesztőbb horror játéka élete egyik legkellemetlenebb helyzetébe sodorta 3angrybearst. A redditező pizsamapartin volt egy barátjánál, amikor bekapcsolták a szellemidézős, szellemfotózós, ördögűzős címet. Egy ponton annyira megijedt, hogy elhajította a kontrollert és beugrott az asztal mögé. Mikor előbújt, akkor látta, hogy ő lett a legrosszabb vendég evör: a kontrollert egyenesen a tévéképernyőbe állította.

3. Kék halál

WholelottaS4lt már nem is emlékszik rá, milyen játékot tolt éppen, amikor nagyon váratlan dolog történt. Biztosan te is emlékszel hasonlóra: játszol valami rémisztővel, vagy valami para horror tartalmat nézel, erre megnyikordul a lakásban egy szekrény, esetleg egy ajtó. A következő pár percet tutira csendes figyeléssel töltöd. Megállítod a kontentet és fülelsz. Na már most, a redditező is éppen erre, a játék lekapcsolására készült, hogy jobban hallja a neszeket, erre a gép lefagyott és bedurrant a kék kijelző, a jól ismert kék halál. Creepy!! Persze senki se járt a házban…

2. A Macska

SessileRaptor meséje minden, csak nem elképzelhetetlen, és sokunkkal megeshet, akinél van otthon házikedvenc. AA redditező egyik barátja játszott éppen – emlékei szerint – az Alien: Isolation-nal, először azóta, hogy új hangszórókat állított be a játékhoz. Nem elég, hogy a minőségibb hang miatt eleve futkosott a hátán a hideg, egy olyan pillanatban, amikor szem elől tévesztette az antropomorfot, a macskája a háta mögé kúszott, és dorombolva belemélyesztette a kis karmait a vesepárnájába. Saját állítása szerint sose állt olyan közel hozzá, hogy összesz@rja magát. Meg tudjuk érteni.

1. WoW zaklató

Booner999 sztorija abszolút a lista élére kívánkozik, és sajnos a világon semmi vicces nincs benne. Igazi horror: a lánynak ugyanis akadt egy tényleges zaklatója a World of Warcraftban. Hasonló történetek biztosan vannak, de azoknak általában az a vége, hogy a sztalkolót letiltják és sosem hallanak róla többet. Hát, a redditező is ezzel próbálkozott, miután egy férfi játékos egy az egyben rászállt. Állandóan a karaktere körül forgolódott és egyre perverzebb üzeneteket küldött neki, próbálva rávenni, hogy találkozzanak. A tiltás után készített egy másik karaktert és azzal is a lány nyomába eredt a WoW-ban, ekkor már halálos fenyegetéseket írogatva. Booner999 persze teljesen kiakadt, és csak egy megoldást talált: létrehozott egy férfi karaktert, és azzal játszott tovább. A zaklatót soha nem sikerült azonosítani.

Veled is történt hasonló? Ne fogd vissza magad, és oszd meg velünk kommentben, a Leet.hu Facebook-oldalán, a hír bejegyzése alatt!

Tudatos borzongásért ezt a horror játékot vidd, de gyorsan:

Villámakció: Egy vérfagyasztó horrorjátékra csaphatsz le teljesen INGYEN

×